banner240
banner237
banner238

Milletvekili CORA Yomra’da    YOMRA’YI ARŞINLADI

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, programları kapsamında dün Yomra’ya gitti. Önce Yomra İlçe Teşkilatını ziyaret eden CORA, ardından KYK Kanuni Erkek Öğrenci Yurdunda öğrencilerle buluştu, yapımı devam eden Yomra İlçe Spor Kompleksindeki çalışmaları inceledi son olarak da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Yomra İlçe Başkanlığını ziyaret ederek İlçe Başkanı Abdülkadir ÖZDEMİR ve yöneticilerine hayırlı olsun dileklerini ileten Milletvekili CORA, yöneticilerin zor ve ulvi bir görev üstlendiğini söyledi.

CORA, “Hangi bağlamda olursa olsun en cefakar, en çilekeş, en çok zorluğa katlanan teşkilat mensuplarımız ilçe teşkilat mensuplarımızdır. Partilerin ana omurgası teşkilatlardır. AK Parti’yi de en güçlü kılan yanı teşkilatlarıdır.

Zor ve ulvi bir görev üstlendiniz. AK Parti, Türkiye’nin en güçlü teşkilatı ve dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden birisidir.

Şu anda ciddi bir üyemiz var. Özellikle kadın üye sayımız partilerin üye sayılarından fazladır. Bu büyük bir zenginliktir.” ifadelerini kullandı.

KARANLIKTA EL YORDAMIYLA iLERLEDİĞİMİZ DÖNEMLER OLDU

AK Parti’nin geride kalan 20 yılda büyük badireler atlattığının altını çizerek tüm engellemelere rağmen büyük bir başarı hikayesi yazdıklarını vurgulayan CORA, “Tabiri caizse karanlıkta el yordamıyla ilerlediğimiz dönemler oldu. Gezide olsun, 17/25 Aralık yargı kumpasında, 15 Temmuz darbe girişiminde olsun zor bir dönemde ülke yönettik. Şimdi elimizde bir başarı ve güç var. Bu gücü çok koordineli ve hakkaniyetli kullanmalıyız. Çok şükür geriye dönüp baktığımızda her alanda ortaya koyduğumuz reformlarla başarı hikayesi yazdık.” dedi.

MİLLETİN UMUDU YİNE AK PARTİ’DİR

CORA, sözlerine şu şekilde devam etti: “Muhalefet biz nerede güçlüysek o yöne doğru sürekli saldırmaktadır.

Medyada güçlü oluyorsun oraya saldırılıyor. Medya, yandaş medya oluyor.

İş bilen kılıç kuşanan iş adamlarımız ülkeye güzel hizmetler yapıyor, 5’li çete oluyor. Türkiye’ye faydalı hizmetler yapacak arkadaşlarımızla çalışınca bürokrasi liyakatsiz oluyor. Biz güçlü yanlarımızı çok iyi bilmeliyiz. Sahada çekingen olmamalıyız. AK Parti’nin anlatamayacağı izah edemeyeceği bir şey yoktur. AK Parti hem dışarda ve içerde güçlü konumdadır.

Tarihte birçok devlet 20 yılda kuruldu ve yıkıldı. Biz ise bir parti olarak 20 yıldır iktidardayız. Bu esasında önemli bir başarıdır. CHP ve diğerleri kendi şirketlerine yaptırdıkları anketlerde bile en yüksek oy oranına sahip partiyi AK Parti olarak açıklıyorlar. Demek ki milletin umudu yine AK Parti’dir. Bu büyük bir başarıdır. Şimdi biz, bir 20 yılın daha yeni hikayesini yazmamız, vizyonunu belirlememiz gerekiyor.”

BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE GÖRÜYORUM

Milletvekili CORA, Türkiye’nin şu anda zor bir eşikten geçtiğine dikkat çekti. Türkiye’nin içeride yaşadığı bir takım sıkıntıların nedenini açıklayan Milletvekili CORA, “Soğuk Savaş döneminde yeniden şekillenen dünyada Türkiye’yi teslim alıp dışarıya bağımlı hale getirmek istediler.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN buna itiraz etmiştir. Bu itiraz Suriye’de, Azerbaycan’da, Libya’da, Katar’da, Doğu Akdeniz’de ve birçok yerde cereyan etmiştir. Eğer biz bugün kendi İHA’mızı SİHA’mızı, tankımızı, helikopterimizi üretmiyor dışardan satın alıyor olsaydık bugün ekonomik küresel kıskaçlara maruz kalmazdık. Türkiye ayaklarının üzerinde durmaya başlayan ve koşan bir ülke konumundadır. Ama daha yapacak çok işimiz var. Türkiye’nin hedeflediği noktaya ulaşmasına az kaldı. Şu anda büyük ve güçlü Türkiye’nin doğum sancısını yaşıyoruz, doğumunun mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Bunun için bir ve beraber olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

SİZ SAHAYA TOHUM EKECEKSİNİZ

Teşkilat mensuplarından sahada daha çok çalışmasını isteyen CORA, “Milletimizin ortak aklı siyasetimizin merkezinde yer almalıdır. Bugün sorunlar var ama bunları yine çözecek olan AK Parti’dir. Siz sahaya tohum ekeceksiniz, bunun hasadını 2023-2024’te alacağız. Her zaman milletle iç içe olacağız. Parti binalarına sıkışıp kalmayacağız. Her yönüyle örnek insanlar olacağız.” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTULAR

Buradaki toplantının ardından Milletvekili CORA ve İlçe Başkanı ÖZDEMİR, KYK Yomra Kanuni Erkek Öğrenci Yurdunu ziyaret etti. Keyifli geçen sohbette hem öğrencilerin talepleri hem de gündeme dair keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Milletvekili CORA, öğrencilerin otobüs seferlerinden burs ücretlerine kadar her talebini tek tek not aldı. Konularla yakından ilgileneceklerini ifade etti.

YOMRA İLÇE SPOR KOMPLEKSİ İÇİN GERİ SAYIM

Milletvekili CORA, Yomra ilçe Spor kompleksini ziyaret ederek burada devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Milletvekili CORA’nın bu ziyaretine İl Gençlik ve Spor Müdürü Birdal Öztürk de eşlik etti. Çalışmalarla ilgili detayları paylaşan CORA, “Stadın zemini ve tribünü tamamlandı. Geri kalan müştemilatı da kısa süre içerisinde tamamlanarak ilçemizin hizmetine sunulacak. Toplamda 5.500.000 TL’lik bir yatırım hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

TMO 60-70 BİN TON FINDIK ALDI

CORA, son olarak Yomra’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. TMO’nun fındık alımlarına devam ettiğini vurgulayan CORA, “Şimdiye kadar 60-70 bin ton fındık alındı. 1,5 milyar liraya yakın bir ödeme gerçekleşti. Bu yaz yaşanan hava şartlarından dolayı fındığı kurutmada bir sorun yaşandı ancak Genel Müdürümüz ile yaptığım görüşmede gerek randıman konusunda gerekse de nem konusunda ve alımlar hususunda vatandaşlara kolaylık sağlanıyor. Alımlar hala devam ediyor. TMO, kriterlere uygun bir şekilde fındığını getiren hiçbir vatandaşımızı geri göndermeyecektir. Gerekirse esnek davranacaktır.” dedi.

KÖMÜRDE KÜRESEL KRİZ VAR

Vatandaşların kömür fiyatlarının artışına yönelik sorusuna da yanıt veren CORA, “Son dönemde, başta rüzgar enerjisi santralleri olmak üzere Avrupa'da yenilenebilir kaynaklarda elektrik üretimi azaldı ve küresel piyasalarda doğal gaza talep arttı. Bu talep doğal gaz fiyatlarını da artırdı. Yeteri miktarda da doğal gaz tedarik edilemedi. Sonra kömüre bir yönelme oldu. Çin, işlenen kömürü dışarıya vermedi. Hatta dışarıdan temin edileni ülkesinde topladı. Bu da kömür fiyatlarını hızlı bir şekilde yukarıya çekti. Enerji arzında küresel bir kriz söz konusu.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber