Ocaklı'da taş ocağı tepkisi: Köyümüzde bize mezar hazırlanıyor

Maçka'nın Ocaklı Mahallesi'nde taş ocağı sebebiyle köy halkı ölümle burun buruna yaşıyor. Taş ocağında patlatılan dinamitler sebebiyle meydana gelen heyelanlar mahallede yaşayanların can güvenliğini tehdit ediyor. 

Geçtimiz gündeler taş ocağında yapılan dinamit patlaması sebebiyle mahallenin bir bölümünde heyelan meydana geldi. Eğimli araziden kayan toprak vadi içerisinde akan dereye kadar indi. Ayrıca patlama etkisiyle kopan kayalar da konutların yakınından yuvarlanarak tehlikeye sebep oldu.

Konuyla ilgili mahalle halkının can güvenlikleri sebebiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yaptığı başvurular ise sonuçsuz kaldı. Mahalleli can güvenliklerinin yok sayılarak taş ocağı işletmesinin korunduğunu öne sürdü. 

Mahalle halkından Güven Öztürk, "Burada bulunan evlerde akrabalarım ve komşularımın yaşamakta. Çalışmaları devam eden taş ocağı nedeniyle büyük bir heyelan meydana geldi. Açtığımız resmi yazışmalara ve soruşturmalara takipsizlik kararı verildi ve bir türlü buradaki çalışmalar durdurulmuyor. Üstümüzde bulunan mahallemizin de koparak dereye inmesinden endişe duyuyoruz. Can ve mal güvenliğimiz tehlike altındadır. Bu duruma izin verenlerin, göz yumanların ve Trabzon'da bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün soruşturulmasını istiyorum. Burada bize mezar hazırlanıyor. Sabah dokuz buçuk gibi dinamit patlatıldı ve evimizin üstündeki kayalar dereye indi. Hiçbir şekilde can ve mal güvenliğimiz yok. Bu durumu kollayan kişilerin de soruşturulmasını istiyorum. Lütfen bize bir an önce yardımcı olun" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber