banner240
banner237
banner238

“RİZELİ İTHAL ADAY İSTEMİYOR”

“2023 seçimlerine sayılı günler kala vekillik düşünen aday adayları tek tek bağlı oldukları kurumlardan istifa etmeye başladılar. 
Hangi partiden olursa olsun aday adayları için belirli kriterler olmalı. Halk tarafından bölgede sevilen sayılan kişi olmasının yanı sıra aday gösterilmiş olduğu ilinde yerlisi olmalı. 
Rize genelinde olaya bakacak olursak; mevcut aday adaylığı için Rize’de halen görev yapanlar bugüne kadar ne yapmış da bundan sonra ne yapacak? Sahalara indiğinde halkın karşısına hangi icraatı yaptım diye anlatacak. Vatandaş sormayacak mı bugüne kadar Rize ve Rizeli için ne yaptın da bundan sonra ne yapacaksın?
Rizeli ithal aday istemiyor. Rizelinin sorunlarına çözüm üretecek, kendi doğduğu büyüdüğü topraklara hizmet edecek bölge halkının halinden anlayan yerli aday Rizelinin tercihi olur. Başka ilin siyasetçisi Rize’de siyaset yapamaz. Birlik ve beraberliği sağlayamaz. Rize’ye Rizeli siyasetçi lazım.”
“KAZANAN ŞEHRİMİZ OLSUN”
“Hangi siyasi partinin adayı olursa olsun kişilik olarak hiçbirine söz hakkımız olmaz, olamaz da. Ancak bizim vatandaş olarak beklentimiz her aday kendi ilinden olmalı. Böylelikle kendi ilinin derdi için daha çok dertlenir, çözüm üretme noktasında da daha verimli olur. Hem vatandaş kazanır, hem şehrimiz hem de vekilimiz. 
Aday belirleme sürecinde illa ki her siyasi partinin bir aday belirleme komisyonu oluyor ve olacak. Bu komisyonlardan vatandaş beklentimiz diğer aday kriterlerinin yanında memleket kriterini de dikkate alarak adayları belirlemeleri. 
Hiçbir adayın demokratik hakkını elinden almaya hakkımız ve yetkimiz yok. Ancak doğup büyüdüğü topraklara hizmetin hazzı da hiçbir şeyde yoktur…” diyerek sözlerine son verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber