SAADET PARTİSİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAKA SEBZE VE BALIKCI HALİ'NDE ESNAFI DİNLEDİ

Son zamanlarda gündemin önemli bir kısmında yer alan sebze-meyve fiyatlarının ağırlıklı olduğu bir konuşma şeklinde geçen ziyarette, esnaf kendilerinin devletle karşı karşıya getirilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

İktidarın yanlış tarım politikaların bir sonucu olarak bugünkü durumun gerçekleştiğini söyleyen Hasan Saka, üretim maliyet girdilerinin devlet desteği ile aşağı çekilerek ve tarım arazilerinin verimle hale getirilmesi ile bu sorunların aşılabileceğini belirtti. Saka daha sonra şunları söyledi.

“ Balık halimizin bugünkü durumunun ihtiyaca cevap verecek halde olmadığını hep birlikte görüyoruz. Olması gereken daha geniş bir alanda ve modernize edilmiş bir balık hali tesisidir. Bu şekilde insanımızın hayatının bir parçası olan balık ve deniz ürünlerinden çok daha rahat ve ucuza faydalanacağına inanıyorum.”dedi.

Sebze hali esnafının stokçuluk ve fiyat artışı sorumlusu olduğunun yanlış olduğunu da söyleyen Saadet Partisi adayı Hasan Saka, devletin çözmesi gereken problemlerde kendini sorumlu görmemesi, esnafla vatandaşın karşı karşıya gelmesine sebep olmaktadır. Dedi.

Belediye olarak, hal esnafının haklarını ve vatandaşın menfaatlerini eşit şekilde gözeteceklerini söyleyen Saka, Büyükşehir Belediyesinin imkanları ölçüsünde bu sorunların çözüme ulaşması iççin gerekli çalışmaları yapacaklarını dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber