Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Sefa Aydın'ın Sümela Manastırı'ndaki Tadilat Süreci İle Alakalı Basın Açıklaması.Yaptı

Şimdi Sümela Manastırı’nın haziran ayının ilk gününde açılacağı söyleniyor. Lakin Sümela Manastırı ile endişe verici iddialar duyuyoruz; 
Manastırın zindan bölümünde bir hücrenin yapısı diğerlerinden farklı olarak suçlular aşağı doğru açılmış kuyuya atılıyordu.  Bu hücrenin o dönemde diğerlerine göre daha ağır suçlular için yapıldığı düşünülüyor. Müteahhit firma bu hücredeki kuyuya beton dökerek kapatıp, diğer zindanlara benzeterek oradaki zindanın tarihi yapısını bozduğu iddia ediliyor.  Bunun gibi birçok meseleden daha bahsediliyor. İnceleme fırsatımız olmadığı için kesin ifadeler kullanarak bunların hepsini dillendirmenin doğru olmadığını düşündük.
Bizim endişemiz on beş gün sonra açılacağı söylenen Sümela Manastırı’nı ziyaret ettiğimizde tarihi dokusu zarar görmüş bir eser ile karşılaşmak. Temennimiz Sümela Manastırın tarihi dokusunu bilen, alanın uzman kişilerin tadilat sürecine katkı vermesi ve kültürel mirasımızın korunmasıdır. Maalesef yetkililer kültürel miraslarımızı müteahhit firmaların vicdanına bırakıyor. Tadilatı başından sonuna kadar kamuoyu ile paylaşarak, şeffaf bir anlayışla süreci yürütmenin hepimize faydası olacağı kanaatindeyiz.
Ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Vicdan sahibi tüm milletvekillerinin ve yöneticilerin Sümela’daki durumu inceleyip kamuoyuna açıklama yapmalarını istiyoruz. Şayet ortada yapılan bir yanlış var ise tadilat bitmeden ve süreç uzamadan bunu düzeltilmesi tüm vicdan sahibi insanların yüreklerini ferahlatacaktır. Kamuoyuna arz ederiz. 

Sefa Aydın 
Saadet Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
mackalı 4 yıl önce

tebrikler sonunda biri bunları konusuyor



Günebakış Trabzon Haber