Tasarruf diyerek Türk Hava Yolları ve ÇAYKUR’u da satacaklar

Özgür Özel’e Arapça tabela cevabı…

-BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş gündemi değerlendirdi

BTP lideri, hükümetin kamuda tasarruf paketi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Arapça tabela çıkışı ve iktidarın halkın tepkisine rağmen sığınmacıları sahiplenmesi üzerine önemli değerlendirmeler yaptı.

harcama modeli var ki kamunun bazı yerlerinde buna tasarruf yapmayı gerek görmüyorlar. Çünkü orada harcamalardan kendi ceplerini dolduruyorlar, yandaş kanallara reklam verdiriyor kendi cepleri doluyor veya işte belli organizasyonlar yapıyorlar, organizasyonun organizatörlüğünü yandaşa veriyorlar ondan tasarrufa gerek duymuyorlar. Tasarrufu aslında buralarda yapman gerekiyor ama dönüyorsun memurlara tasarruf yaptırıyorsun. Memur dediğimiz de üst düzey memurlar falan değil, yani sokakta gördüğümüz polis, öğretmen. Bunlar hakikaten zar zor ay sonunu getiren, geçim problemi yaşayan insanlar. Bunların servisine göz dikmiş bir yöntem. Emekli 10 bin lira alıyor buradan tasarruf arıyorlar, yani emekliye ne verirsen tasarruf etmiş olacaksın,  5 bin lira mı verelim emekliye. O zaman hiçbir şey verme!

sığınmacı müşteri gidiyor. Burada sosyolojik olarak unutulan bir nokta var; sığınmacılar buralar üzerinden kümeleşiyor, gruplaşıyor, buraları kendilerine merkez haline getiriyor. Bunun Türkiye'deki demografik yapıya böyle bir zararı da var. Dolayısıyla bunların buluşma mekanlarını da bir şekilde kendi kontrolünde tutabilmen lazım.

veriyor. Bak burada yine içeriye bir mesaj yok, vatandaşa yönelik bir hesap yok, çünkü vatandaşın bundan rahatsız olduğunu herkes biliyor. Vatandaşa rağmen Türkiye'de bu kadar ısrar edilen başka bir politika belki de 100 yıllık tarihimizde olmamıştır. Dolayısıyla bu hususta yöneticilerin bu kadar ısrarcı olmasının sebebi dışarıdan onay alma çabasıdır. Özgür Bey de aynı yere oynuyor.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber