banner240
banner237
banner238

TRABZON MHP İL BAŞKANLIĞI

Türkiye'de ilk Cerrahhane, II. Mahmut döneminde 14 Mart 1827'de Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulmuştur. Bu tarih Türkiye'de modern tıp eğitimlerinin başladığı gün olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle okulun kuruluş tarihi olan 14 Mart tarihi Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Türkiye'de ilk Tıp Bayramı kutlaması 14 Mart 1919 tarihinde işgal altındaki İstanbul'da gerçekleştirildi. Bu kutlamada o zaman tıbbiye 3. sınıf öğrencisi olan Hikmet Boran önderliğindeki tıp okulu öğrencileri işgali protesto etmek için toplandı ve bu harekete dönemin ünlü doktorları destek verdi. Bu gösteriler tıp mesleği mensuplarının vatan savunma hareketi olarak başladı. 14 Mart Tıp Bayram’ı işgale karşı başkaldırının bir parçası olarak organize edilmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Beni Türk hekimlerine emanet ediniz veciziyle Türk Tıp eğitimine azami ihtimam gösterilmesi ve Türk hekimlerine güvenimizin önemini anlatmıştır. Günümüzde hekimlerimizin görev başında şiddete maruz kaldığı saldırılara karşı önlemler artırılmalı, bilinç artırıcı çalışmalar yapılmalıdır.

Tük hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart tıp bayramını kutlarız.

Temel GÜLHAN Salih AKKOÇ

Sağlık Komisyon Başkanı Sağlık Komisyon Başkan Yrd

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber