“TRABZON ŞEHRİ, PLANSIZLIĞIN BEDELİNİ ÖDÜYOR”

Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Y. Mim. Recep Yakuphan, “Bizim en büyük projemiz, ilimizin birikim ve potansiyelini açığa çıkaracak ortak aklı hareket geçirmek, mesleki ve ilmi birikime sahip kurum ve kuruluşlarla şehrimizi planlamak olacaktır” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında meslek birlikleri ve odalarını ziyaret eden Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Y. Mim. Recep Yakuphan, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği, İnşaat ve Jeoloji Mühendisleri Odalarını ziyaret etti.

İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Tiryaki, Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semi Hamzaçebi ve Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile görüşen Yakuphan, şehirde yapılması planlanan çalışmaları ve projeleri dile getirdi, görüş ve önerileri not etti.

“SİYASİ İRADE BİLİME VE TECRÜBEYE SAYGI GÖSTERMİYOR”

Ziyaretleri değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan şöyle konuştu:

“Biz şu sorunun cevabını arıyoruz; Trabzon şehri neden bu halde? Gelişmiş ülkelerde, insanların huzur ve mutluluk içinde yaşadığı şehirlerde olup da bizde olmayan ne var? Sorunun cevabı çok açık; bu ülkelerde, bu şehirlerde bilime ve tecrübeye saygı var. Bu insanlar ilmi ve mesleki birikime, tecrübeye sahip insanlarla önce planlarını yapıyor, sonra da uygulamaya başlıyorlar. Oysa bizde, hem ülke genelinde hem de Trabzon özelinde yöneten siyasi irade, mesleki ve ilmi birikime sahip üniversitelerimizi, odalarımızı ve birliklerimizi maalesef dikkate almıyor. Böyle bir durumun sonucu, elbette ki kaos, karmaşa, düzensizlik ve huzursuzluk olacaktır.”

“BİZİM EN BÜYÜK PROJEMİZ, ORTAK AKLI VE BİRİKİMİ HAREKETE GEÇİRMEK OLACAK”

“Bizim en büyük ve en önemli projemiz, şehrimizin ortak aklını, potansiyelini, birikim ve tecrübesini harekete geçirmek olacaktır. “Her şeyi biz biliriz” anlayışında değiliz, bu bizim inancımıza da siyasi ilkelerimize de terstir. Milli Görüş siyasetinin en temel ilkeleri, liyakat, ehliyet ve adalettir. Bilenlere danışmak, görevi layık olanlara vermek esastır. Bilenlerin, layık olanların, ehliyetli olanların kim olduğu ise bellidir. Yeter ki sizin derdiniz ülkeniz olsun, şehriniz olsun! Yok derdiniz rant ise, çıkarcılık ise, o zaman başka! O zaman yapacağınız iş bilime, tecrübeye gözlerinizi kapamak ve belli kesimlerin çıkarlarına hizmet etmek olacaktır.”

“UZMAN İSİMLERLE TRABZON’UN GELECEĞİNİ PLANLAYIP, BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

“Hemşerilerimizin teveccühüyle seçilmemiz durumunda ilk işimiz, bu şehrin tarihini, kültürünü, coğrafyasını bilen, mesleki tecrübeye sahip kişi, kurum ve kuruluşlarla bir araya gelmek, şehrin potansiyelini belirlemek, ihtiyaçlarını tespit etmek ve gelecek hedefleriyle uyumlu bir şehir planı hazırlamak olacaktır. En büyük ve en önemli projemiz, vaadimiz budur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber