TRABZON BAROSU’NDAN VE TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ KADIN HUKUKU KOMİSYONU’NDAN (TÜBAKKOM) 24 HAZİRAN 2018 MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNE KATILACAK TÜM SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI YAPILDI
24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekilliği seçiminde aday adaylığı için başvuran kadınların seçilebilir sıradan aday yapılmaları, Türk Kadınının yıllar önce kazandığı seçme – seçilme hakkının haklı bir sonucudur.
Nüfusumuzun kadın – erkek oranına bakıldığında, 26. Dönem Meclisinde kadın temsilinin, oranın çok altında kaldığı açıktır. Kadının,insan haklarının sağlanması yönündeki çalışmalarda, kadın bakış açısına sahip kadın milletvekillerinin katkısı önemlidir. Kadın adayların seçilebilir sıradan aday gösterilmeleri eşit temsil ilkesinin gerekliliğidir.
Bu nedenlerle; tüm siyasi partilere ülke genelinde ve Trabzon ilimizde aday adaylığı için başvuran kadın adayların seçilebilir sıradan Milletvekili adayı yapılması talebimizi iletiyoruz.
Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu
TÜBAKKOM 14. Dönem Sözcüsü ve Trabzon Barosu Adına Baro Başkanı Av. Sibel SUİÇMEZ
