TURHAN: “LÜKS MAKAM ARAÇLARI SATILSIN, MAKAM SAHİPLERİ ŞAHSİ ARAÇLARINI KULLANSIN!”

Türkiye’de 115 bin makam aracı bulunduğunu, bu araçların önemli bir kısmının da pahalı ve lüks araçlar olduğunu belirten Turhan, son günlerde bazı belediyelerin ekonomik kaynak bulmak için taşınmazları satışa çıkardığına dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

MİLLETTEN FEDAKÂRLIK İSTEYENLER, ÖNCE SİZ FEDEKARLIK YAPIN

 “Araç ne kadar lüks ise yakıtları da o kadar fazla oluyor. Akaryakıt fiyatlarına her gün zam geliyor, bir depo 1300 ila 2000 liraya doluyor ama kamudaki makam aracı saltanatı devam ediyor. Ülkenin ekonomik durumu ortada, millet inim inim inliyor. Halkın büyük kısmının geçim sıkıntısı çektiği bir durumda, başta ülkeyi yöneten siyasetçiler olmak üzere, herkes fedakârlıkta bulunmalı. Siyasetçilere ve bürokratlara sesleniyorum; 6 ay boyunca makam araçlarınızı kullanmayı bırakın. Hiç olmazsa işe gidiş gelişlerde kendi araçlarınızı kullanın. İmkânınız varsa, makam araçlarınızın yakıtını da cebinizden karşılayın.”

O MERCEDES’LER, AUDİ’LER BU FAKİR HALKIN VERGİLERİYLE ALINIYOR?

“Bu lüks araçları satın, illa Mercedes’e, Audi’ye binmek zorunda mısınız? Bu ne lüks, bu ne konfor böyle? Bu araçlar, bu araçların yakıtları en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan insanların vergileriyle alınıyor. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Millet sizi bu makamlara neden seçti, getirdi? Onca imkânı, ne için kullanıyorsunuz? Halkın problemlerine çözüm üretemiyorsanız, o makamlarda neden oturuyorsunuz? O araçları, o imkânları neden kullanıyorsunuz?”

BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR?

“Belediye Başkanından tutun, genel sekretere, sekreter yardımcılarına, daire başkanlarına, müdürlere, müdür yardımcılarına, şeflere varıncaya kadar herkesin altında makam aracı var. Aynı durum Bakanlıklarda, Valiliklerde yaşanıyor. Lüks markaların otomobilleri, VİP minibüsler, SUV araçlar… Bir konvoyun sonu, 10 dakikada gelmiyor! Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Ayıptır, günahtır, Allah’tan korkun. Bu araçlar öyle sıradan araçlar da değil, yakıtından bakımına kadar büyük masrafları var. Her biri bol silindirli, bol beygir güçlü araçlar! Yüksek maliyetli bu araçları satın, ekonomik araçlar alın.”

TAŞINMAZLARI SATACAĞINIZA İSRAFI ORTADAN KALDIRIN!

“İtibardan tasarruf olmaz diye diye, israf ede ede bugünkü duruma geldik. Ve gidişat hiç de iyi değil. Son zamanlarda aralarında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu bazı belediyelerin taşınmazlarını satışa çıkardığını görüyoruz. Taşınmazları satacağınıza, israfı ortadan kaldırın. Bakanlıklarda, Valiliklerde, Belediyelerde kaç makam aracı var, bunların aylık maliyeti nedir, bunları açıklayın. Yönetim anlayışınızı değiştirin, reklamı, gereksiz harcamaları bırakın.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BORCU YARIM MİLYARI GEÇTİ, AKLINIZI BAŞINIZA ALIN!

“Büyükşehir Belediyesinin borcunun 600 milyonu geçtiği söyleniyor, kim ödeyecek bu parayı? Bir taraftan da taşınmazları sat, otoparkı sat, oh ne ala memleket. Nasılsa hesap soran yok, borcu yap, senden sonrakine devret. Yıllık 40 milyonu bulan faiz, sizi hiç rahatsız etmiyor mu? Kendi işletmeniz olsa bu mantıkla yönetir miydiniz? Aklınızı başınıza devşirin, yönetemiyorsanız bırakın, emin olun halk sizi anlayacaktır. Yeter ki yükü daha fazla artırmayın.”

BELEDİYELER NEYİN REKLAMINI YAPIYOR, BU SİZİN İŞİNİZ DEĞİL Mİ?

“Belediye Başkanları ‘Şu işi yaptık, bu işi yapacağız’ türünden reklamlar yapıyor. Yahu bu işleri Allah rızası için mi yapıyorsunuz? Maliyetlerini cebinizden mi karşılıyorsunuz? Siz ticari bir işletme misiniz? Karşılama-ağırlama-hediye giderlerinden reklam-tanıtım giderlerine, gereksiz yakıt giderlerinden seyahat giderlerine kadar yaptığınız bütün bu gereksiz harcamaları bırakın, tasarruf yapın. Bu çark öyle borçlanmayla dönmez. AKP zihniyeti hem genelde hem de yerelde iflas etmiştir, bu tablo bunun sonucudur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber