banner240
banner237
banner238

YARIN ÇIKACAKMIŞ GİBİ HİZMET VERME HİÇ ÇIKMAYACAKMIŞ GİBİ KİRA ARTTIR

Kış döneminin gelmesiyle işlerin azalması, giderlerin sürekli zamlanması gibi bir çok konuda zorluk çeken esnaf, bir de Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kiralara %70 gibi bir zam yapması karşısında kara kara düşünüyor.

Mevcut terminal binasının fiziki koşullarının kötüleşmesi yanında bir de temizlik ve güvenlik gibi hizmet eksiklikleri esnafın çalışma koşullarını daha da zorlaştırıyor. Daha önce Trabzon Milletvekilimiz Ahmet Kaya ile ziyaretimiz sonrası yapılan tüm öneri ve uyarılara rağmen koşullarda sağlıklaştırma gibi bir niyeti olmayan belediye yönetiminin bu bölgeyi ziyaret etmesini öneriyoruz. Boş büroların çöplüğe dönmesi, duvar boyalarının kötü görüntüsü, tavan malzemesinin çökmesi gibi bir çok sorunla sadece burada çalışanlar değil Trabzon’u ziyarete gelenler de yüzleşiyor.

Yeni terminal binası inşaatının öne sürülmesi nedeniyle mevcut binayı gözden çıkaran Trabzon Büyükşehir Belediyesi, buraya yolculuk münasebetiyle gelen gidenin de, burada esnaflık yapanın da kullanım ve yaşam alanı olduğunu unutmuş. Bu şartlarda insanın aklına ilk gelen tepki de yarın çıkacakmış gibi hizmet etmeyip sanki hiç taşınmayacakmış gibi %70 gibi bir zam oranıyla kiralara artış yapmasının vicdani olarak nasıl açıklama yapılacağını merak ediyoruz.

Kış döneminin gelmesiyle işleri dibi gören esnaf, taşınma arifesinde 8 aylık planlanan bu zammı haketmedi. Konutlarda %25 kira zammı sınırı koyan hükümetin belediyedeki temsilcileri ise bahsi geçen koşullarda ayda 20 civarındaki ofisin kira artışında medet umar hale gelmiş. Ocak ayı gelmeden hızlı bir şekilde kira artışının yeniden gözden geçirilmesini esnafımız ile birlikte talep ediyoruz.

Son olarak ziyaretimizde yeni terminal binasının konumuyla ilişkili olarak soru işaretleri çokça olan esnafın içerisinde ‘keşke istişare yapılsaydı’ düşüncesi ukte kalmış. Ne diyelim; aklın yolu bir.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı 
Fatih Suat Oyman

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber