1461Takımımızın Orta Saha Oyuncusu Mert Kurt; "Severek, Aşık Olduğum İşi Yapıyorum"

1998 yılında Trabzon'da doğdum. Üç kardeşiz, en büyükleri benim. Benden küçük iki kız kardeşim var. Babam inşaat ustası. Annem ise ev hanımı. İlkokul ve ortaokulu Trabzon Pelitli Ayfer Karakullukçu Ortaokulu’nda okudum. Liseyi Erdoğudu Anadolu Lisesi’nde okudum. KTÜ Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyorum. Ortaokulda okurken, babam beni Arsinspor seçmelerine götürdü. Buradaki seçmelerde iyi bir performans sergileyince Arsinspor'un alt yapı hocalarından Mehmet Salih Gürsoy beni beğendi ve Arsinspor'un alt yapısına çağırdı. Burada yaklaşık bir yıl oynadıktan sonra Trabzonspor alt yapı antrenörlerinden Metin Akar U13 müsabakaları sonrasında beni Trabzonspor’a aldı ve böylelikle futbol hayatım başlamış oldu. 
1461 Trabzon birbirinden kaliteli genç futbolculardan kurulu. Senin mevkiinden de oynayabilecek arkadaşların var. Forma rekabeti için neler söylemek istersin?
Takımımız için forma rekabeti gerçekten önemli. Örnek verecek olursak, bir maç iyi oynamadığımız zaman, diğer hafta yerimize arkadaşımız oynar. Kaliteli futbolcuların olması bir bakıma benim açımdan çok iyi. Çünkü sürekli oynamak için iyi bir performans sergilemem gerekiyor. Bunun içinde çok çalışıyorum. O yüzden de bence başarıya giden yol da bu. Her oynayan arkadaşım elinden gelenin en iyisini yapıyor. 
Orta sahanın yanı sıra ön liberoda da oynayabilen bir oyuncu olarak bu mevkiyi seçme sebebin neydi?
Arsinspor'un alt yapısında oynadığım dönemlerde antrenörüm çok koştuğum, mücadele ettiğim ve defansif yönüm hücum yönüme oranla daha iyi olduğundan dolayı beni orta sahadan alıp ön liberoda oynattı. Böylelikle her iki mevkide zorlanmadan rahatça oynayabiliyorum. 
Senin görev yaptığın ön libero mevkii takımların kilit noktası. Oyuncuyu pek ön plana çıkarmıyor ama orada oluşacak bir arıza çok pahalıya mal olabiliyor. Sence ne gibi özellikler istiyor ön libero mevkii? 
 Gerçekten de ön libero bir takımın oynadığı futbol için çok belirleyici bir görev. Savunma ile forvet arasındaki bağlantıyı kuruyorsunuz ve hatlar arasındaki mesafeyi siz belirliyorsunuz. Top kazanacaksınız, rakibin hücum yollarını kapatacaksınız, savunmadan aldığınız topları hücuma sokacaksınız, oyunu organize edeceksiniz. Hem oyunu iyi okumanız hem de fiziksel açıdan çok güçlü olmanız gerekiyor. Benim kendimi en iyi hissettiğim mevki ön libero. 

 Çağdaş futbol ön liberolardan sadece kesici olmalarını değil, aynı zamanda topu da iyi kullanmalarını istiyor. Sen kendini bu konuda hangi noktada görüyorsun? 
 Çok koşup mücadele ettiğiniz için beyninize giden oksijen azalıyor. Bu durumda top kullanırken de zaman zaman hata yapıyorsunuz elbette. Önemli olan bu hataları en aza indirmek. bunun içinde elimden geldiğince iyi oynamaya çalışıyorum. 
 Sahada da bitmek tükenmek bilmeyen enerjin var. Bunu neye borçlusun?
 Çocukluğumun köyde geçmesi bitmek tükenmek bilmeyen enerjimde rolü büyük. Çünkü doğal beslenmenin yanı sıra, her gün uzun bir yol kat ederek rakımın yüksek olduğu yerlerde köydeki arkadaşlarımla futbol oynuyordum.  Bunun meyvelerini şimdi topluyorum. 
Mert'in gözünden Mert Kurt'un sahadaki artıları ve eksileri neler?
 Sahada çok koşuyor ve çok mücadele ediyorum. Sahada basmadık yer bırakmıyorum. Rakibe göz açtırmamaya çalışıyorum. Eksilerim ise top rakipteyken pozisyon almada biraz sıkıntı yaşıyorum. Bazen top kullanmada sıkıntı yaşıyorum. Oyun alanını görüşüm biraz zayıf.  Ancak Teknik Direktörümüz Hamdi Zıvalıoğlu bu anlamda bizi çok iyi eğitiyor. En kısa zamanda bu eksiklerimi gidererek herkesin beğenerek izlediği bir futbolcu olacağım. 
 Her meslekteki olduğu gibi futbolcu olmanın muhakkak ki avantajları ve dezavantajları vardır. Size göre bu avantajlar ve dezavantajlar nelerdir?
 Şüphesiz ki, iyi bir kariyeri olan her futbolcu için bu meslek avantajlarla doludur. Kendi açımdan değerlendirirsem; severek, aşık olduğum işi yapıyorum. Dezavantajı ise fiziksel ve psikolojik olarak yıllar geçtikçe yıpratan bir mesleğe sahibiz. Aynı zamanda futbolcuların göz önünde olan kişiler olduklarını düşünürsek, her daim özel yaşantınıza çok dikkat etmek zorundasınız.
İlk yarıyı değerlendirecek olsan neler söylersin?
 Ligin ilk yarısında bizden beklenen performansı sergilediğimiz halde genç ve tecrübesizliğimizden dolayı rahat kazanabileceğimiz maçlarda puan kaybı yaşadık. Eğer yaşadığımız bu puan kayıpları olmasaydı şimdi ligin zirvesinde bizim adımız yazıyor olacaktı. Önemli bu tecrübesizliğimizden ders çıkarmak ve ligin ikinci yarısına bunu olumlu bir şekilde yayıp sezon sonu ligi beklentilerin üstünde bir yerde bitirmek. 
 Türk sporunun kanayan yarası olan, okul mu spor mu ikilemini yaşadınız mı? 

 Evet, hemen hemen her futbolcu gibi ben de bunu yaşadım.  Evimiz antrenman sahasına uzak bir yerdeydi. Bu yüzden antrenmanlara yetişmem için okuldan erken çıkmam gerekiyordu.  Bu da benim için çok zor oluyordu. Çünkü derslerimi olumsuz anlamda etki ediyordu. 
Futbolun hayatınızdaki konumu nedir? Ailen ve arkadaşlarınla ne kadar vakit geçirebiliyorsun?
Futbolla yatıp futbolla kalkan birisiyim. Futbolun hayatımdaki yeri tam merkez. Nereye koyacak olursunuz diye soracak olursanız annem, babam ve kardeşlerimden sonra tam kalbimin ortasına. Yoğun bir kamp programı yaşadığımız için çok fazla aileme ve arkadaşlarıma zaman ayıramıyorum. Ancak bunun dışında elimden geldiği kadar hem ailemle hem de arkadaşlarımla zaman geçirmeye çalışıyorum. 
1461 Trabzon'da ligde ilk yarı sakatlığını saymazsak neredeyse tüm maçlarda forma giydin, takımda neredeyse en çok süre alan futbolcusun. Gelecekte futbola dair hedeflerin nedir?
Takımda en çok görev almam hem benim iyi bir performans sergilemem ve hem de hocamın bana güvenmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Gelecekte örnek bir futbolcu olmak istiyorum. Hedeflerimin arasında Trabzonspor'un uzun süre vazgeçilmez orta saha oyuncusu olmak ve şampiyonluklar yaşamak var. 

Kısa Kısa Soru Cevap

Takımdaki en hızlı futbolcu?
Burak Temir ve Serkan Asan
Takımdaki ağabey?
Bahadır Güngördü
Takımdaki en yetenekli futbolcu?
Yağızcan Erdem
Takımdaki en hırslı futbolcu?
 Mert Kurt
Takımdaki en mücadeleci futbolcu?
 Buğrahan Karslı 
Takımdaki en iyi şutör?
Ahmet Eren
Takımdaki en dakik futbolcu?
Serkan Asan
Takımdaki en teknik futbolcu?
Doğukan Öksüz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber