Avrupa Spor Haftası'nda "BeActive" ile Her Yaşta Spor ...

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile Avrupa’da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası, 81 ilde eş zamanlı olarak farklı aktivitelerle gerçekleştirildi. Yedi bölgeyi temsilen İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep, Trabzon ve Van başta olmak üzere 81 ilde açık ile kapalı alanlarda sportif etkinliklerin düzenlendiği organizasyona, tüm ülkenin katılımını sağlamak amacıyla ev aktiviteleri de bu yıl dâhil edildi. Federasyon tarafından geliştirilen Türkiye'nin en büyük dijital spor salonu ve tamamen ücretsiz olan "HisApp Mobil Uygulaması" evde ve iş yerlerinde spor yapmak isteyenler için bu etkinlik kapsamında yerini alacak.

Bu yıl "BeActive" sloganı ile kutlanan Avrupa Spor Haftası’nın ilimizdeki açılış töreni Akçaabat’ta gerçekleşti. Açılışa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Selçuk Yener, ilçe müdürleri, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Selçuk Yener; "Sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığını kazandırmak, fiziksel aktiviteleri artırmak, spor kültürünün tabana yayılmasını ve herkes için spora eşit erişimi sağlamak ve sporu hayatımızın bir parçası haline getirmek adına çeşitli sportif etkinlikler düzenlenerek farkındalık oluşturmayı amaçlayan Avrupa Spor Haftası etkinliklerine her yaştan vatandaşımızı davet ediyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizlerde her yaştan vatandaşımıza sporla bütünleşmiş bir yaşam tarzı oluşturmaları adına; donanımlı, gelişmiş spor tesislerimiz ve yetkin personellerimizle her zaman destek vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Sahil boyu yürüyüşle başlayan programda, Karate, Bilek Güreşi, Cimnastik, Tekvando-Kata dallarında sporcuların gerçekleştirdiği gösteriler yoğun ilgi gördü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber