OKULDAN MAHALLEYE!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü bir projeyle bazı okullarda spor kulüpleri kurulacak. Böylece hem öğrenciler, hem de mahalle çocukları spor yaparak zararlı alışkanlıklar ve hareketsiz yaşamdan uzak duracak, kendilerine yeni hedefler koyabilecek. Kulübe, okulun adı verilecek.

İki bakanlığın daha önce ayrı ayrı uygulamaya koyduğu ve son alınan kararla artık birlikte yürüttüğü Okul Spor Kulüpleri (Mahalle Kulüpleri) Projesine hız verildi. İlk etapta belirli illerde başlatılan proje kapsamında, lokasyon olarak birbirine yakın olmayan ilk ve ortaokullar spor kulübü kuracak. İl veya ilçelerde en az 3, en fazla 6’şar kulüp faaliyete geçecek, ilerleyen süreçte kulüp sayısı ihtiyaca göre artırılacak.

BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRİLECEK

Bu projede hızlı yol alan illerden biri de Trabzon. Ortahisar’da bulunan Yol İş, İMKB, Mehmet Akif, Cudibey, Bedri Rahmi ve Bener Cordan Ortaokulları ilk etapta kulüp kurmak için kolları sıvadı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret eden Cudibey Ortaokulu Müdürü Olcay Bulut, öncelikli olarak olimpik branşları faaliyete geçireceklerini, okuldaki antrenör belgeli öğretmenlerin öncelikle değerlendirileceğini söyledi.

İl Müdürü Öztürk, okul spor salonlarının onarımı ve düzenlemesi ile antrenör katkısı dahil projede aktif yer alacaklarını ifade etti, “Bu kulüpler hem öğrencilerimizi, ardından da mahalle çocuklarını, gençlerini bir çatı altında toplayacağız. Hem sağlıklı bir nesil için onları sporla buluşturacağız, zararlı alışkanlıklardan ve hareketsiz yaşamdan uzak tutmaya çalışacağız. Hem de yarışma heyecanını yaşatıp belki de ülkemize başarılı sporcular armağan edeceğiz” dedi.

TSYD’DEN DESTEK VAR

Şube Müdür V. Yusuf Çebi, ilk etapta Ortahasir’da 6 okulun kulüp kuracağını, ardından ilçelerde bu kulüplerin yaygınlaştırılacağını kaydederken, ziyarette yer alan Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç da, “Biz dernek olarak her türlü sosyal projeye katkı sunmak istiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin sporla buluşması ve bunların faaliyetlerinin tanıtımı konusunda elimizden gelen tüm katkıyı sunacağız” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber