Şampiyonluğa ambargo!

Trabzon’da birçok branşta düzenlenen okullararası turnuvalara Vakfıkebir okulları damga vurdu. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce organize edilen turnuvalarda Vakfıkebir’deki ortaokul ve liselerden 5 takım il şampiyonluğu elde ederek dikkat çekti. 1 takım Karadeniz bölge şampiyonu oldu, şimdi Türkiye finallerinde zirveye göz dikti, ilçeden 1 ekip de ikincilik elde ederek Vakfıkebir’in spordaki başarısını net olarak ortaya koydu.

MASA TENİSİNDE BÜYÜK BAŞARI

Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle devam eden turnuvalarda Vakfıkebir ekipleri ilk şampiyonluğu,  Gençler Masa Tenisi İl Birinciliğinde elde etti. Erkeklerde Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi şampiyon oldu. Ardından Rize’de yapılan grup müsabakalarında da başarısını tekrarladı, Karadeniz birincisi oldu, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız takımı da Trabzon ikincisi olarak göz doldurdu.

 DARTTA TARTIŞMASIZ ŞAMPİYON

Vakfıkebir’deki okulların takımları başarılarını diğer branşlarda da sürdürdü. Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu, Dart İl Birinciliğinderakipsiz olduğunu ortaya koydu. Bu okulun kız ve erkek dart takımları, ardı ardına Trabzon birincisi oldu, şimdi grup müsabakalarında aynı başarıyı tekrarlamaya kararlı. Dart Gençler İl Birinciliğinde de yine Vakfıkebir fırtınası esti, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gençler Erkekler Dart İl Birincisi olarak turnuvaya damga vurdu.

FUTSALDA ZİRVEYE KURULDU

Okulsporları müsabakalarında en çok ilgi gören maçların başında futsal yer aldı. Çok Amaçlı Spor salonunda yapılan müsabakalara onlarca okul katıldı. Çoğu lisanslı oyuncuların da yer aldığı takımların maçları nefes kesti, her biri büyük çekişmelere sahne oldu. Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi takımı, Futsal İl Birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı, performansı ile bölge müsabakalarında da zirvenin en güçlü adayı olduğunu ortaya koydu.

BAŞARI AYRI BİR MUTLULUK

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Okulsporları turnuvalarına çocukların sporla buluşması, yarışma zevkini yaşaması, stres atması ve yeni dostlukların kurulması yönüyle çok önemsiyoruz” derken,  Vakfıkebir İlçe Müdürü Yunus Ali Civil de şunları söyledi: “Bütün okullarla bir aradayız. Birlikte hareket ederek, bütün imkanları seferber ederek öğrencilerimizi spora teşvik etmeye çalışıyoruz. Başarı gelmesi ise ayrı bir mutluluk veriyor.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber