Sporda yeni atılımlar

TSYD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Ozan Çetiner’i ziyaret etti. Hayata geçirmek istedikleri çok sayıda proje olduğuna da vurgu yapan İl Müdürü Çetiner, “Buraya majör organizasyonlar alacağız. Esnafımızın da kazanacağı ulusal projeler olacak bunlar. Trabzon güzel bir şehir, her şeyi hak eden bir şehir. En iyi spor tesislerine sahip olan 3 ilden birisi Trabzon. Burada her şeyin en iyisi en güzeli olsun istiyoruz.” dedi.

İl Müdürü Çetiner, “Biz burada Trabzon sporuna katkı koymak, her yerde sporu yaygınlaştırmak için elimizi taşın altına koyacağız. Burada bütün dinamiklerle birlikte hareket ederek ve yaptığımız işi doğru anlatarak yürüyeceğiz. Zaten gayet güzel temelleri atılmış, yapılıyor” dedi. Çetiner, şöyle devam etti: “Ankara Eryaman’dakinden bile belki daha iyi olacak olan Performans Merkezimiz bitiyor. Sporcuları her yönüyle analiz edebilecek bir performans merkezine sahip oluyoruz. TOHM şu anda Türkiye’deki en nadide merkezimiz, daha da iyi olacak” şeklinde konuştu.

DOKAP’la birlikte E-spor’u hayata geçirmeyi planladıklarının altını çizerek, “Of’taki gençlik merkezimizi e-spor merkezine dönüştürüyoruz. Bu konuya büyük önem veriyoruz çünkü e-spor’da da yerimizi almamız gerekiyor. İşin içerisine uygun olursa Trabzonspor’u da sokarız. Biz Trabzonspor için hazırlarız, prosedürleri yapar entegrasyonu sağlarız. Hızlıca bir altyapı kurmak istiyoruz e-spor konusunda” dedi.

ENGELLİLERE YÖNELİK PROJE

Trabzon’da engellilerle ilgili çok ciddi bir çalışmalarının da olacağını söyleyen Çetiner, “Trabzon’da engellilerle ilgili bir veri tabanı oluşturmak için kolları sıvadık. Özellikle engelli genç ve çocuklarımızı gençlik merkezlerine veya spor salonlarına en az haftada bir gün aileleriyle birlikte götürelim. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu bu konuda çok hassas. Engelli bireylerimizle ilgili öncelikle il genelinde bir data oluşturmak istiyoruz. Bu da Türkiye’de bir örnek olacak inşallah” diye konuştu.

Trabzon’un sadece futbol değil pek çok spor dalının da merkezi olduğunu söyleyen İl Müdürü Çetiner, diğer spor dallarını da yeniden canlandırmak istediklerini kaydetti. Çetiner, “Hentbolu yeniden eski günlerine kavuşturmak için çalışmalarımız olacak. Her şey altyapı kurarak başlayacağız. Tenisle ilgili kortların üzerini kapatma düşüncemiz var onu bakan beyle de konuşacağız. Yüzme ile ilgili de bir-iki tane altyapı düşüncemiz var” diye konuştu.

Daha önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yaptıkları projeyle uzak yörelerdeki başarılı çocukları merkeze getirerek spor tesislerini gezdirdiklerini, Trabzonspor’un antrenmanlarını izletip futbolcularla bir araya getirdiklerini hatırlatan TSYD Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç, “Burası sürekli yolumuz kesiştiği bir kurum ve her zaman birlikte hareket ediyoruz. Yeni projelerle yine güzel işler yapacağmıza inanıyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber