TRABS Deniz Kulübü Trabzon’a rüzgâr sörfünü getiriyor.

2021 yılında oğlum lisanslı olarak rüzgâr sörfüne başladı. Çok zevkli ve bir o kadar da emek gerektiren bir süreçten sonra 2023 yılında Techno 293 dünya şampiyonu oldu.  Tüm süreci onunla beraber geçirdim. Bu süreçte kulüp fikri yavaş yavaş oluştu. “Neden başka çocuklar da aynı başarıya ulaşmasın, neden daha fazla çocuk yetişmesin?” dedim. Halihazırda Avrupa Birliği için bir proje hazırlamaya başlamıştık. Bu iki fikri birleştirince kulüp kurmaya karar verdik.

Annem Trabzonlu yani benim için memleketim. Aynı zamanda Trabzon denizi ve doğası ile muhteşem bir şehir. Öncelikle rüzgâr sörfünü hem Trabzon’a hem de Karadeniz’e kazandırmak istiyoruz. Kulübümüzde yelken sınıflarımızda olacak hem optimist hem de Ilca sınıfları. Yani yelken alanında güzel işler yapıp, performans sporcuları yetiştirerek Trabzon’un ismini ulusal ve uluslararası duyurmak istiyoruz. Tabi bununla da kalmıyoruz. Kano il temsilcimiz Fatma YAYLI ve kano federasyonunun da desteği ile kano sporunu da bünyemize kattık. Bu spor dalında da başarılı sporcular yetiştirmeyi planlıyoruz.

Kulübümüzün Karadeniz’in kadim şehri Trabzon’da hedefleri ve amaçları büyük. Denizden güç alan, onunla yaşamayı seven, insanların bir araya gelerek denizcilik kültürü ve su sporlarını sadece bir spor olarak değil aynı zamanda bir yaşam biçimi olarak göreceği, uluslararası projeler, performans sporcuları, geniş sporcu altyapısı ve akademik iş birlikleriyle faaliyetlerini destekleyen bir amaçla kuruldu. İl Spor Müdürlüğümüzün de destekleri ile güzel işler çıkaracağımıza inanıyoruz.

Öncelikle Avrupa Birliği projelerimiz var. Bunun için hem üniversiteler hem de uluslararası kulüplerle çalışmalarımız devam ediyor. Haricinde planlarımızda yurtdışı spor kamplarımız ve yurtdışı ekiplerinin şehrimizde yapacakları kamplar mevcut. Şehir dışındaki yelken ve rüzgâr sörfü ekiplerimiz kardeş kulüplerimiz ile de spor kampı projelerimiz var. Çalışma yerimizi kurduğumuz gibi ilk işimiz bu spor dalını daha fazla tanıtmak ve sporcu yetiştirmeye başlamak.

TRABS Deniz Kulübünde emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber