banner240
banner237
banner238

TRABZON DAKİ O GÜNLERİMİZİ HALEN ÖZLÜYORUZ !

İstanbul da 1970 li yıllarda Feriköy de kaleci iken Trabzonlu bir arkadaşı hatırına o zamanlar 3 günde İstanbul dan Trabzon’a gelen vapura kaçak binerek Trabzonspor’a gelen kaleci Mustafa Özbey anılarını ilk defa Çay Tv de Zeki Gökçe’nin hazırlayıp sunduğu Karadeniz de futbol programın da Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Orduspor anılarını anlattı.


1970 Yılında ilk Trabzonspor’a maceralı bir vapur yolculuğuyla 19 yaşındayken gelen Mustafa Özbey “ Trabzonspor o yıllar da 2.ligdeyken kaleci İlhan abi teyzemin oğluydu ve kalede o vardı. O yıllarda Trabzonspor 2. Ligde iken bile tüm Türkiye’nin dikkatlerini çeken bir kadromuz ve başarılı sonuçlar alan kadromuz vardı.

Mesela Bolu canavarı Mustafa o zamanlar süper sağ açık ve sol açıktı bugün sağ olsaydı kurtlar vadisinde rahat başrol oynayacak görüntüde mafya vari görüntülü başarılı futbolcuydu. Yine o yıllar 2. Ligde iken sarı Abdullah vardı ki renkli giysileriyle ve başarılı futboluyla iz bırakmıştır. Kamuran Soykıray, Şükrü Ersoy, Ahmet Suat Özyazıcı gibi çok değerli antrenörlerimizle çalışma şansını buldum.

Trabzonspor dan sonra Rizespor’a Faruk Özak ve Ali Yavuz ile gittik sonra tekrar Trabzonspor’a geldik. Ondan sonra Orduspor,Bursaspor ve BJK da kalecilik yaptım ama beni sadece Trabzonspor yönetimi hatırladı ve Trabzon’a davet etti. Bu işte Trabzon kentinin Trabzonspor’un büyüklüğünün göstergesidir.

Trabzon kenti bir futbol kentidir.
ŞENOL GÜNEŞ ÇOK İYİ KALECİ DEĞİLDİ AMA UĞURCAN SÜPER KALECİ !
Trabzonspor’da kalecilik yaptığı yıllarda Şenol Güneş Sebat Gençlik de idi. Daha sonra Trabzonspor’a gelen ve birlikte Trabzonspor kalesini koruyan Mustafa Özbey” Şenol çok iyi bir kaleci değildi. Mesela çok iyi plonjon yapmazdı, çok şanslıydı çünkü Türk milli takımının bile defansını oluşturan bir defansın arkasında 18 yıl kalecilik yapma şansı vardı. Ama Uğurcan gerek fiziğiyle gerek aklıyla sezişiyle ve refleksiyle gerçekten çok mükemmel özellikleri olan bir yetenek. “dedi. 
Orduspor da iken ise çok kaliteli futbolcularla Avrupa kupalarına katılan kadroda yer alan Kaleci Mustafa Özbey “ o yıllar da Ordu da çok güzel arkadaşlıklarla süper yetenekli futbolcularla oynayarak Orduspor’u Avrupa kupalarına taşıdık.”dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber