TRABZON GENÇ ERKEKLER A BASKETBOL İL  BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI SONA ERDİ

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Basketbol İl Temsilciliğinin destekleriyle düzenlenen turnuva, Hayri Gür Spor Salonunda yapıldı. Gençlerin çetin mücadelelerine sahne olan müsabakalara lise öğrencilerinin yanı sıra sporseverler de büyük ilgi gösterdi.

Bir hafta süren müsabakaların ardından turnuvanın iddialı takımlarından Özel Net Anadolu Lisesi, başarılı performansını şampiyonlukla süsledi, birinci olarak Trabzon’u grup maçlarında temsil etme hakkı kazandı. Trabzon Spor Lisesi ikinci olurken TED Trabzon Özel Anadolu Lisesi üçüncülüğü, Özel Açı Fen Lisesi de dördüncülüğü elde etti. Dereceye giren takımlara kupalarını Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaftanoğlu, Basketbol İl Temsilcisi Abdurrahman Semerci ile Basketbol Bölge Temsilcisi Zeliha Bayraktar verdi.

Spor yapan çocukların yapmayanlara oranla okul başarılarının daha yüksek olduğunun bilimsel çalışmalarda kanıtlandığına dikkat çeken Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Fiziksel ve zihinsel gelişimin yanı sıra dikkat, çabuk karar vermek ve sosyal gelişim açısından da sporun önemli faydaları vardır. Bu anlamda öğrencileri spora teşvik etme noktasında herkesin üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmesi gerekiyor” dedi. Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi de, yoğun ders ve sınav programı arasında öğrencileri sporla buluşturan okul idareci ve öğretmenleri ile onlara destek olan velilere teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber