banner240
banner237
banner238

Trabzon’da geçen yıl başlayan ragbi fırtınası, tüm hızıyla sürüyor.

Trabzon’da geçen yıl başlayan ragbi fırtınası, tüm hızıyla sürüyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret eden Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, ilde 2 önemli organizasyonun yapılması konusunda fikir birliğine vardı. İl Müdürü Öztürk, Milli takımın Avrupa Ragbi Uluslararası Şampiyonası 15'li Konferans Grup maçının yanı sıra 2020-2021 Okul Sporları Ragbi Türkiye Şampiyonası'nın bu şehirde yapılacağını açıkladı.

Beraberinde Ragbi Milli Takım Teknik Menajeri Erkan Göral ve Antrenör Ataoğlu ile birlikte İl Müdürü Öztürk’ü ziyaret eden Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, “Trabzon her anlamda spor dolu bir kent. Ragbi ile yeni tanışmasına rağmen kentin bu kadar ilgi görmesi, bizim de ilgimizi bu buraya yöneltmemizi sağladı. İlk etapta kasım veya ocak ayında milli takımımızın oynayacağı Avrupa Ragbi Uluslararası Şampiyonası 15'li Konferans Grup maçlarımızdan birini burada yapacağız” dedi.

Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi’nin de katıldığı görüşmede, bu yıl iptal edilen 2020-21 Okul Sporları Türkiye Ragbi Şampiyonası'nın önümüzdeki yıl içinde Trabzon' da yapılması konusunda mutabakat sağlandı. Müdür Öztürk, “Güce ve hıza dayalı, ama centilmenliğin en çok plana çıktığı ragbiyi Trabzonlu gençler çok sevdi. Birkaç yıl içinde bu branşta önemli başarılar elde edeceğimize yürekten inanıyorum. Çünkü kurslara katılan çok yetenekli sporcularımız var” diye konuştu.

Birbirinden modern tesisleri ve oluşturulan güçlü altyapısı sonrasında çok sayıda ulusal-uluslar arası şampiyonaların yapıldığı ‘Spor Kenti Trabzon’, geçen yıl ilk kez ragbi sporu ile tanıştı. Uzman Antrenör Bekir Ataoğlu’nun atanması sonrası Arsin’de başlatılan kurslar, ilk etapta 3 ayrı yaş kategorisinde yapıldı. Pandemi süreci öncesinde her gün yapılan antrenmanlar, salgınla birlikte durmuştu. Trabzonlu ragbiciler şimdi, takım sporlarına verilecek antrenman iznini bekliyor.

Trabzon’un ilk rugbi antrenörü Ataoğlu, oval bir topla oynanan, güç, çeviklik ve cesareti ön plana çıkartan bu branşla ilgili, şu tanımlamayı yaptı: “Ragbi branşını diğerlerinden ayıran en büyük farkı, centilmenlik ve saygıdır. Maç içinde hakem ve takım kaptanları dışında konuşmak kesinlikle yasaktır. İleriye pas verilmesinin yasak olduğu, 15’er kişilik iki takımla oynanan rugby maçında hızlı ve doğru karar verilmesi, takımlar arasında fark yaratan ayrıcalıktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber