"Trabzonspor kimseden ayrıcalık beklemez"

Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Spor Toto Süper Lig’in 33.haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak mücadele öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Hayrettin Hacısalihoğlu’nun değerlendirmeleri şu şekilde:

Trabzonspor - Beşiktaş maçını kim kazanır?

Bu sene her iki takım da zirve için mücadele etti. Trabzonspor’un diğer 3 büyük takımla arasında oynadığı maçlar büyük maçtır. Bu maç da onlardan biri. Bir şampiyonluk, final maçı hüviyetinde değilse de her iki takım da galip gelmek isteyecektir. Keyifli bir maç olmasını bekliyorum.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Trabzonspor ayrıcalık beklemez"

4 büyük takımın iç sahada oynadığı maçlar 1-0 galip başlamasına neden olur. Hakem faktörü de buna eklenince ev sahibi takım da avantajlı oluyor. Biz Trabzonspor olarak hiçbir zaman bir ayrıcalık istemedik. Trabzonspor ayrıcalık beklemez çünkü bileğinin hakkıyla kazanmak ister. Yeni MHK’nin bir kusuru var demiyorum. Teknik-taktikten ziyade öncelik hakemler oluyor maalesef. Dünyanın hiçbir yerinde her maçtan sonra hakemlerin tartışılması gibi bir durum yoktur diye düşünüyorum.

"Trabzonspor hep bileğinin hakkıyla kazanmıştır"

Hakemler iç sahada maçlarında ev sahibi takımın lehine düdükler çalabiliyor. Trabzonspor bugüne kadar hep hakkıyla kazanmıştır. Bundan sonra da öyle olacak. Bileğinin gücüyle maçı kazansın istiyoruz. Trabzonspor ayrıcalık beklemez. Bu böyle bilinmeli.

Öncelik transfer değil, ekonomik yapıların düzelmesi olmalı"

Sadece Trabzonspor değil bütün takımlar ekonomik durumu dikkate almadan hareket etti. Taraftarlara şirin görünmeye çalışan yöneticiler oluyor. Mali problemler tüm kulüplerin sorunu. Lige devam edemeyecek, lisans çıkaramayacak, Avrupa’ya gidemeyecek kadar zor durumlar. Birinci öncelik transfer değil, ekonomik yapıların daha önde olması gerekiyor.

Türk futbolu bu noktaya nasıl geldi?

Kulüpler, gelirlerinin onlarca katı borç yapıyor. Ona rağmen kadroyu düzeltmeye, pahalı transferler için çalışıyorlar. Bu sadece yöneticilerin de sıkıntısı değil. Taraftarların sabırsız olması, basın mensuplarının duyarlı davranmaması ve yöneticilerin de ayak uydurması birleşince kulüplerin ekonomisi bu duruma geldi. 14 yabancı bana göre hiç uygun değil. Sahadakilerden vazgeçtik, kenardakilerin çoğu da yabancı oluyor. Yabancıya tamamen karşı değilim ama sadece yabancıların oynadığı bir lige dönüşmemek lazım. Bu da Türkiye Futbol Federasyonu’nun görevidir. İnşallah düzelir diyorum.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber