Yomra’da düzenlenen gecede spor camiasıyla bir araya geldi

Trabzon’da spora önem veren bir anlayışı ortaya koyan ve her zaman spor ve sporcu dostu Ortahisar anlayışıyla hareket eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şampiyon olan filenin sultanları Bordo Mavi Spor Kulübünün şampiyonluk gecesinde destek sözü verdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Lig 14. Grupta namağlup şampiyon olan Bordo Mavi Spor Kulübünün şampiyonluk gecesi büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Geceye önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,, Yomra Belediye Başkan adayı Abdülkadir Özdemir, Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş’un yanı sıra Bordo Mavi 61 Spor Kulübü yöneticileri, sporcuları  ve çok sayıda davetli katıldı. 

Gecede konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daima spora ve sporcuya destek olduklarını söyleyerek bu anlayışla yola devam edeceklerini vurguladı.

SPOR DALLARININ ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİ SAĞLAMALIYIZ

Trabzon’un olimpik bir altyapısının olduğuna da dikkat çeken Genç, “Yomra’mızda bu güzel buluşmada bir araya gelmenin gururunu yaşıyorum. Bu buluşmanın mimarı olan Selahattin Baba kardeşim ve emektar yöneticilerine teşekkür ediyorum. Trabzon’umuzda spor, Trabzonspor’la beraber, futbolla beraber öne çıkmıştır. Anadolu ihtilali yaparak İstanbul takımlarının hegomanyasını kırdık. 2021-2022 sezonu itibari ile de 8. Şampiyonluğu kutladık. İnşallah nice nice şampiyonluklar yaşarız. Bu şehir aynı zamanda bir spor şehri. Hem de olimpik altyapıya sahip bir şehridir. Trabzon’umuzda 2007 yılında Olimpik düzeyde Avrupa Yaz Oyunları yapıldı. 2011 Yılında Avrupa Gençlik Olimpiyatları yapıldı. 2016 yılında hain darbe girişimine rağmen aynı ayda GYMNASİADE 2016 Trabzon Okul Sporları Olimpiyatları yapıldı. O nedenle gurur kaynağımız olan voleybolumuz gibi basketbolda da bireysel sporlarda da salon sporlarında da öne çıkmamız lazım.” dedi.

DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde amatör ve profesyonel tüm spor branşlarına desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Genç, “Ortahisar Belediyesi olarak Kadınlar Hentbol Takımımızla Şampiyonluğa oynuyoruz. Bu hafta maçı alırsak biz de Süper Lige çıkacağız. O nedenle sporu desteklemek kıymetli. Ortahisar Belediyesi olarak destek olma gayreti içerisinde olduk. Allah nasip eder Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olursam voleybolumuz başta olmak üzere tüm spor branşlarımıza aynı anlayışla destek olmaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

PLAY-OFFLARDA FENERBAHÇE VURGUSU

Başkan Genç, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şehrimizin medar-ı iftiharı takımımız bir play-offun arifesinde. Haftaya inşallah zaferle dönecekler buna inanıyoruz. Onları destekliyoruz. Ama şöyle gruptaki takımlara bir baktım. Birincisi Voleybol Federasyonunun bir lisesi, ikincisi Akhisar Belediyespor’un bir takımı var, bir de Fenerbahçe var. O yüzden kesinlikle kazanmalıyız. İnşallah Bordo Mavi 61 Spor Kulübü olarak 1. Lig’e çıkmanın mutluluğunu hep beraber kutlarız. Yürekten başarılar diliyorum.” 

TRABZON SPORDA BİR DÜNYA MARKASI

Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ise şu şekilde konuştu: “Trabzon bir spor şehri. Her ne kadar bu aralar canımızı sıkan sonuçlar alsak da Trabzon bir dünya markası. Dünyada futbol denince akla gelen ilk şehirlerden biri Trabzon. 
Sporu çeşitlendirme de bizim görevimiz. İnşallah futbolun dışında bütün kategorilerde en iyisini, en başarılı yapmak zorundayız.
O yüzden bu akşamki programda bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Sevgili gençlerimizin, sevgili kadınlarımızın bu başarısı bunu da voleybolda elde etmesi bizim için bir gurur kaynağı. Bizim de vazifemiz onları sonuna kadar desteklemektir. 
Şehri yönetenler olarak bizim en büyük görevlerimizden birisi özellikle gençlerimize spor alanları oluşturmak, sporun çeşitliliğini sağlamak ve her alanda onları desteklemektir. Bu doğrultuda programlar ve planlar gerçekleştireceğiz. Bordo Mavi 61 Spor Kulübümüzü başarısından dolayı kez daha tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber