AKÇAABAT’TA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yıldızlı Mahallesi’nden Akçaabat’a giriş yapan doğalgaz hattı sırasıyla Söğütlü ve Yaylacık Mahalleleri’ne kadar ulaşmıştı. Doğalgaz hattı Yaylacık Mahallesi üzerinden şehir merkezine hızlıca ulaşmış ve İnönü Caddesi boyunca Hükümet Konağı binasının hizasına kadar hattın döşenmesi ve kutu bağlantıları tamamlanmıştı.

AKSA Doğalgaz Firması tarafından ihalesi yapılan doğalgaz hattı döşeme çalışmaları, Akçaabat İlçesi İnönü Caddesi’nde kaldığı yerden devam ediyor. Yüklenici firma tarafından belirlenen proje ve plan dâhilinde şehrin batısına doğru ilerleyen doğalgaz hattı, polietilen kılcal hatlarla birlikte de şehrin iç kısımlarına da ulaşacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Geçen aylarda Akçaabat şehir merkezimize kadar ulaşan ve ulaştığı yerlerde de Belediyemiz ekiplerince bozulan yerlerin tamiratları yapılmıştı. Güzel İlçemiz Akçaabat’ımızın tamamına doğalgazın ulaşması için süreçlerin takipçisi oluyoruz ve bu konuda da her fırsatta girişimlerimizi yapıyoruz. Özellikle son iki ayda çalışmaların kaldığı yerden devam etmesi için AKSA Genel Müdürümüz başta olmak üzere Bölge Müdürümüzle ve tüm yetkililerle süreçleri görüşüp doğalgaz çalışmalarının başlaması noktasında girişimlerimiz oldu. Bu konuda AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Adnan Günnar ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanımız A.Hüseyin Altıntepe ile doğalgaz çalışmalarının bir an önce başlaması için gereken süreci yakından takip ettik. Bugün geldiğimiz noktada doğalgaz hat döşeme çalışmaları, İnönü Caddesi’nden kaldığı yerden devam ediyor. AKSA Doğalgaz firmasının beyanına göre doğalgaz ana hattı bu yıl içerisinde Kavaklı Deresi’nin doğusu ile Pulathane Bulvarı’nın alt kısmında kalan alanlara ulaşacak. Şu anda İnönü Caddesi boyunca çelik hat ilerliyor. Polietilen kılcal hat için iki ekibin de başlaması bekleniyor. Ekiplerin çalışmalarını tamamlanmasıyla birlikte kılcal hatlar sayesinde doğalgaz şehrin içerisine daha hızlı bir şekilde ulaşacak. Bu alanda tamamlanan doğalgaz ana hat çalışmaları ve kutu bağlantılarının da yapılası neticesinde test aşamasına geçilecek. Şehrimizde AKSA’nın gerçekleştirdiği doğalgaz çalışmalarında test aşamasının da sonuçlanması ile birlikte belediye olarak üst yapı çalışmalarını tamamlayacağız. Bozulan yolları ve kaldırımları onaracağız. Bu süreç meşakkatli bir süreç olacaktır. Ancak doğalgazı kısa sürede vatandaşlarımızın kullanımına sunmak için çalışıyoruz. Her şey hemşehrilerimizin refahını en üst seviyeye çıkarmak için. Durmak yok; çalışmaya, gelişmeye ve ilerlemeye devam edeceğiz.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber