Creatiny Roket Takımı belediye meclisinde ağırlandı!

Meclis toplantısı Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Meclis oturumuna TEKNOFEST 2022 bünyesinde yapılan Yüksek İrtifalı Roket Yarışması kategorisinde ikinciliği elde eden KTÜ mühendislik fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Ortahisar Belediyesi Creatiny Roket Takımı davet edildi. Meclis oturumunda Takım Kaptanı KTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencisi Umut Genç adlı öğrenci yarışma ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

“ROKETİMİZ 20 BİN FEET İRTİFAYA ÇIKTI”

Trabzon’u teknoloji alanında ileri noktalara götürmek istediklerine vurgu yapan Umut Genç şöyle konuştu: “2018 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Creatiny Topluluğu’nun bir üyesiyim. 2021 yılında bu toplulukta bir proje oluşturduk ve Trabzon’da bir ilki başardık. 2021 yılında yine TEKNOFEST Yarışmasına katılan Trabzon’un ilk uçuş gerçekleştiren roketi olan ‘Fırtına T’ isimli roketimizi ürettik. Aksaray’da Tuz Gölü’nde ROKETSAN ve Selçuk Bayraktar’ın gözetiminde roketimizi 10 bin feet irtifaya ulaştırdık. Ve başarılı bir atış gerçekleştirdik. 2022 yılına geldiğimizde bu başarımızdan aldığımız ivmeyi devam ettirerek ekibimizi büyütme yoluna girdik. Bu hususta başkanımız çok güzel bir destek verdi. Bu destekle bu sene üç kategori için üç farklı roket ürettik. Bu roketlerimizin en ilgi çekeni 4 Ağustos’ta Aksaray’da uçurduğumuz ve yine Trabzon’da bir ilk olma özelliği taşıyan yüksek irtifalı roketimizdi. Bu roketimizi ROKETSAN ve Selçuk Bayraktar gözetiminde yine 20 bin feet irtifaya çıkardık ve başarılı bir şekilde kurtardık. Bu hususta TEKNOFEST’te şampiyon olarak ödüllendirildik. Yarışmanın tek başarılı roketi olarak Trabzon’da ürettiğimiz ‘Fırtına A’ isimli yüksek irtifalı roketimiz oldu ve ödüle hak kazandı. Tabi bu sene tek roketimiz bu değildi. Yine 10 bin feet irtifaya ulaşan roketimiz uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Buna ek olarak tasarımını tamamlamış olduğumuz dikey iniş

kabiliyeti olacak olan roketimizi ileriki senelerde inşallah üretime koyacağız. Bu roketimizin tasarımını tamamladık.”

“HER ALANDA ŞİRKETLEŞİYORUZ”

Creatiny Topluluğu’nun hali hazırda insansız hava araçları, denizaltı araçları ve otonom su üstü tekneleri başta olmak üzere 7 farklı proje yürüttüğünü dile getiren Genç, “Roket projelerimiz devam etmekte. Ancak topluluğumuzun içerisinde 7 farklı projemiz de devam ediyor. İnsansız hava araçları, denizaltı araçları ve otonom su üstü teknelerine kadar birçok projemiz var… Bu projelerimiz üniversitemizden çıktıktan sonra şirketleşmekte. Şu anda iki şirketimiz var. İnşallah roket şirketimizi de kuracağız. Trabzon’u bu alanlarda ileri götürmeyi hedeflemekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

“MEMLEKETİ GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN GENÇLER KURTARACAK”

Takım Kaptanı Umut Genç, desteklerinden dolayı Başkan Ahmet Metin Genç’e teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Bu hususta bize destek olan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç ile Özel Kalem Müdürü Hasan Selim’e yıl boyunca bizle özel olarak ilgilendiği için teşekkür ediyorum. Kulübümüze atölye desteği sağlayarak çalışmalarımıza destek olan KTÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya da teşekkür etmek istiyorum. Konuşmamı kulübümüzün sloganıyla bitirmek istiyorum. Memleketi gönüllü çalışan gençler kurtaracak.” Creatiny Roket Takımı’nın çalışmalarından gurur duyduğunu kaydeden Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Takımız inşallah aynı anlayışla başarmaya devam edecek. Gerçekten de hepsiyle gurur duyuyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin böyle çalışmalar yapması bizi gururlandırıyor. Hepsini bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.

Başkan Genç, Creatiny Roket Takımı üyelerini meclis kürsüsüne davet ederek siyasi partilerin meclis grup başkanvekilleriyle birlikte plaket takdim etti.

Meclis oturumunda İçişleri Bakanı Danışmanlığı görevine getirilen AK Parti Meclis üyesi Ufuk Hoş da meclis üyeliği görevine veda etti. Ufuk Hoş’tan boşalan koltuğa MHP meclis yedek üyelerinden Semih Bulutoğlu getirildi.

“MESAİ BİRLİKTELİĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Ufuk Hoş’u, meclis kürsüsüne davet eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Ufuk Hoş Beyin, yasal zorunluluk olarak meclisimizden ayrılması gerekti. Onun istifası ile birlikte bakan danışmanı olduktan sonra kıymetli meclis üyemiz MHP’den aramıza katıldı. Ufuk Beye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Semih Beye de hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meclisimizin kalan döneminde mesai birlikteliğimiz devam edecek. Ankara’da Ortahisar Belediyemizin temsilcisi olacak.” dedi.

“TELEFONUM AÇIK OLACAK”

Meclise duygusal bir konuşma ile veda eden Ufuk Hoş ise, “Hakkınızı helal edin. Allah’a emanet olun. Bu meclisin temsilcisi olmaya devam edeceğim. Bu iradenin temsilcisi olmaya devam edeceğim. Her daim telefonum açık olacak” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ortahisar Belediyesi Meclis Grup Başkanları ve bağımsız üye Davut Çakıroğlu, Ufuk Hoş’a plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber