SOSYAL MEDYA YANLIŞLIKLARI

Bu yazıyı kaleme alırken geçen gün yeni doğmuş iki bebek biri kız biri erkek resmi Fesbuka atmışlar. Onlarca kardeşimizde aileleriyle ilgili fotoğrafları fesbukta paylaştıklarına şahit olmaktayız.

Öncelikle bu sosyal medya gruplarının yabancı menşeili olduklarını yukarıda yazdım. Bakınız daha birkaç hafta önce fesbukun üye insanların bilgilerini bir taraflara verdiklerini medyadan öğrendik. Yani bu sosyal medya grupları bilgilerini birilerine vermekte. Bu birileri de çok büyük zannımca istihbarat gruplarınadır. Bu sosyal medya grupları Amerika menşeili olduğuna göre büyük bir ihtimalle ya CIA ya İngiliz MI6 yada İsrail Mossad kaynaklı olacaktır. Çünkü tüm bu sosyal medya gruplarının bu istihbarat örgütleriyle bağlantılı oldukları medyada her daim yazılıp çizilmektedir.

Bundan dolayı kardeşlerimin mahrem bilgi ve fotoğraflarını bu sosyal medya gruplarında yayınlamamalarını önemle arzu etmekteyim. En güzeli kendi fotoğraf makineleri yada cep telefonlarıyla çekerek aile içerisinde paylaşmaları daha doğru olacaktır.

İşin birde nazar boyutu vardır. Kimin gözünde nazar olacağı belli değildir. Bu sosyal medya gruplarına koyduğunuz fotoğrafları birileri görecektir. Eğer gruplarda size ait olan arkadaşlar içerisinde gözünde nazar olan kişiler varsa bu durumda gruba koyduğunuz fotoğraflara nazar isabet ettirecektir. Burada ben şu suçlu bu suçlu demiyorum. Burada önemli olan aile efradımızın durup duruyorken nazara maruz kalmalarının önüne geçelim derim. Daha birkaç günlük sabinin fotoğrafların koymanın ne manası var?! Bu fotoğrafları gören nazar sahibi belki de kendisi de bilmemektedir nazar sahibi olduğunu bu fotoğraflara baktığında bu sabiler bu nazardan zarar görmeyecek midir?! Ben söyleyeyim mutlaka zarar görecektir. Bu çocuklar durup duruyorken hastalanıyorsa durup duruyorken mana veremediğimiz rahatsızlıklar sergiliyorsa hem de doktorlar bir şey anlamıyoruz diyorlarsa bunda mutlaka nazarın göz önünde bulundurulması lazım gelmektedir. Bakınız Kuran ve hadislerde nazarın hak olduğu ifade edilmektedir. Aşağıda kurandan ve hadislerden birkaç tanesini alarak sizlerin izanlarına sunmak istiyorum.

1-Resûl-i Ekrem Efendimiz, torunları Hasan ve Hüseyin (r.a.)'e, nazar değmesin diye duâ okurlarmış. Bu duâ:

"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh."

"Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah'a sığınırım."

2-Peygamber efendimiz nazar için ( Allahümme barik fihi ve la tedarruhü ) okurdu. (İbni Sünni)

"Allâh'im, bunu mübârek eyle. Ona zarar dokunmasina izin verme."

3- Büyük velîlerden Hasan Basrî Hazretleri göz değmesine karşı (Kalem Sûresinin 51-52. ayetleri olan) şu âyetleri okurdu:

"Ve in yekadullezîne keferû leyuzlikûneke biebsarihim lemmâ semiu'z-zikre ve yekulûne innehu le mecnûnun ve ma huve illâ zikrun lil âlemîn."

"Gerçekten o küfredenler Kur'an-ı işittikleri zaman az kaldı seni gözleriyle yıkacaklardı. "O, mutlaka bir mecnundur" diyorlar. Oysa Kur'an bütün alemler için büyük bir uyarıcıdır.." (Kalem Sûresi, 51-52)

Tüm bu bilgilerin ışığında aile efradımızın nazarlı gözlerden uzak tutmak için sosyal medya gruplarında paylaşılmaması elzem görülmektedir…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber