Trabzon Büyükşehir Belediyesinde “Sıfır Atık Projesi” Başladı

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde ülke genelinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi”, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde uygulanmaya koyuldu.

Sıfır Atık Projesi kapsamında, Büyükşehir Belediyesine ait yerleşkelere; atıkları ayrı toplamak ve tekrar ekonomiye kazandırmak amacıyla geri dönüşebilen atıkları, atık pilleri ve Toprak Laboratuvarından çıkan kimyasal atıkları toplama noktaları oluşturuldu. Bu noktalarda toplanan atıklar geçici depolandırıldıktan sonra; değerlendirilebilir atıklar çevre lisanslı geri kazanım tesislerine, değerlendirilemeyenler ise çevre lisanslı bertaraf tesislerine gönderilecek.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yazışmalarında kağıt kullanımını azaltmak ve israfı önlemek amacıyla Elektronik Belge Yönetim Sistemi kullanılıyor. Böylelikle gereksiz kâğıt kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarında kullanılan “Sıfır Atık Projesi”nin diğer kamu kurumlarında da uygulanması için gerekli desteğin verilmesi planlanıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde “Sıfır Atık Projesi” Başladı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.