TRABZON'UN SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİNE RAĞBET

Solucan gübre üretimini bölgemizde ilk kez Darıca mahallesinde Volkan Öztürk adlı genç girişimci başlattı.

Öztürk bu sektördeki çalışmalarını şöyle özetledi. Trabzon’da olamayan bir iş aradım Solucan gübresinin olmadığını gördüm ve 2017 yılında bu işe başladım. İlk olarak 200 bin solucan alarak Trabzon’daki hayvan çiftliklerinden aldığım hayvan gübresiyle imalata başladım. Şu anda solucan sayım 5 milyon kadar oldu. Solucanların yaşam zinciri iyi kontrol edilebilirse bir ayda beş ton gübre elde edilebilir”.

Genç girişimci Volkan Öztürk pazarlamanın sorun olmadığını vurgulayarak” Solucan gübresinin alıcısı çok. Özellikle çay üreticileri bu gübreyi tercih ediyorlar. Burada dikkat edilecek husus torbalamada gübrenin istenilen oranda kuru olması. 20 Kiloluk paketler halinde piyasaya sürülen gübreler Belediyeler tarafından alınmaya başladı”.dedi.

Trabzon’da solucan gübresi imal etmek isteyenlere yardımcı olduğunu belirten Volkan Öztürk.” Solucan gübresi imalatı yapmak isteyenlere işi öğretiyorum. Yaklaşık 20 kadar girişimci bu sektöre girerek ekmek paralarını kazanmaya başladılar. Bir solucan gübresi tesis ortalama 10 bin TL ye kurulabiliyor” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber