banner240
banner237
banner238

Gökyüzü kartalları Nefesleri Kesti!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözbebeği Türk Yıldızları'nın Ortahisar'da yaptığı gösteri nefesleri kesti.

Dünyanın en seçkin süpersonik akro timleri arasında gösterilen Türk Yıldızları'nın muhteşem gösterisini izlemek için; Beşirli sahilini hınca hınç dolduran vatandaşlar, Türk Yıldızları'nın sergilediği birbirinden akrobatik hareketlerle adeta coştu.

Uçuş öncesinde yöresel sanatçılar Ayşegül Kahraman ile Ayşe Demirci'nin verdiği mini konser etkinliği vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

HER YAŞ GRUBUNDAN VATANDAŞ İZLEDİ

Birbirinden zor ve tehlikeli hareketleri müthiş bir ahenk içinde başarıyla sergileyen Türk Yıldızları, sahili boyunu dolduran tıklım tıklım dolduran yaşlı, genç ve çocuk her yaş grubundan vatandaşlara eşsiz bir gösteri sundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla gösteriyi büyük bir gurur ve heyecanla izleyen vatandaşlar Ortahisar Belediyesi'ne teşekkür etti. Sahilde kurulan stantta gösteri boyunca Türk Yıldızları personeli olan subay, yapılan akrobatik hareketlerle ilgili izleyicileri eş zamanlı olarak bilgilendirdi.

ART ARDA ÜÇ YIL GÖSTERİ YAPILAN TEK ŞEHİR

Gösteri öncesinde kısa bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, etkinliğin bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı etkinlik olduğuna vurgu yaparak, "Çok kıymetli hemşerilerim bu anlamlı programa yüz binlerce hemşerimiz katıldı. Çok teşekkür ediyorum. Medar-ı İftiharımız Türk Yıldızları Trabzon'da. Türk Yıldızları gururumu on nedenle bütün Trabzon olarak mutluyuz, gururluyuz.

Çünkü onlar bizim semadaki kanatlarımız. Çünkü onlar dosta güven veren ama düşmana da korku salan gücümüz. Onlar kahramanlarımız, mader-ı iftiharımız. Trabzon olarak yaptığımız en geniş katılımlı etkinlik bu... Çünkü Trabzonlular vatanseverdir, milliyetçidir, vefalıdır. Bütün bu mutluluğu el ele yaşamak isterler. Türk Yıldızları, ilk defa 2017 yılında Eren Bülbül şehidimiz için gelmişlerdi. Bu vesileyle bütün

şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Onlar da bizim yer altındaki yıldızlarımız. O nedenle güçlüyüz ve bu gücümüzle beraber gurur duymaya devam edeceğiz. Türk Yıldızları'nın 2017 yılındaki bu gösterisini 140 bin hemşerimiz izledi. Bu rakam bizim değil, Türk Yıldızları'nın bize yaptıkları ölçümler sonucunda bildirdiği rakamdır. Bugün de Akyazı, Ayasofya, Karşıyaka sırtları ve sahilimiz doldu.

Evvela böyle gururu yaşayan şehir olan Trabzon'un evladı olduğum için sizlerle gurur duyuyorum. Bunu neden söylüyorum. Çünkü Türk Yıldızları art arda bir yere üç kez gitmiyorlar.

Ama Karadeniz'in, Trabzonluların bu ilgisi karşısında bizi reddetmediler. O nedenle gökyüzündeki gururumuz olan Türk Yıldızları'mıza ve Hava Kuvvetleri komutanımız, hemşerimiz orgeneral Hasan Küçükyavuz'a buradan selâmlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz, teşekkürlerimizi iletiyoruz. Her sene bu gururu yaşayacağız. Bu programı birlikte icra ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kıymetli valimize buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum." diye konuştu.

Programda konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise gösterinin geleneksel hale getirileceğini belirterek, "Trabzon'da bu tür etkinlikleri bundan sonra daha sık yapacağız. Çünkü Trabzon, kültür, sanat tarih şehridir." dedi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise Türk Yıldızları'nın gösterisinden son derece gurur duyduğunu belirterek, gösteriyi izlemeye gelen bütün vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç gösteriyi vatandaşlarla birlikte izledi.

Gösteriyi büyük bir dikkatle ve ilgiyle izleyen vatandaşlar cep telefonlarıyla kayıt yaptılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber