Kaymakam Numan Hatipoğlu, İmamlarla Toplantı Yaptı

Trabzon İl Müftülüğü Toplantı Salonunda gercekleştirilen toplantıya İlçe Müftüsü Adem Aygül ve İlçede görev yapan imamlar katıldı. İmamlığın Peygamber mesleği olduğunu hatırlatan Kaymakam Numan Hatipoğlu, "Bizim dinimizi en güzel, en doğru, en sade şekilde anlatacaka olanlar sizlersiniz. Din görevlileri olarak sizler toplumun örnek insanlarısınız. Camilerimizi çocuklarımıza ve insanlarımıza sevdirmeliyiz. Camilerimizi yaşanabilir hale getirmek sizlerin gayretleri ile olacaktır. Toplumu iyi ahlak üzerine yönlendiren sizlersiniz. Her dönem halkımızın yanında olması gereken, ilim irfan faaliyetini veren bir kurumsunuz. Dinimizin güzel bir şekilde anlatılmamasının eksikliğini yaşıyoruz. Toplumun bizden beklentisi çok yüksek. Kendimizi yetiştirerek sıkıntılarımızı aşıp iyi hizmet vermeye çalışalım. İmamlar ve Kuran kursu hocaları olarak her anlamda kendimizi geliştirip dinamik olmaya adamalıyız. " dedi.

"SİZLERE DİN ADAMLARI OLARAK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Genç nesillerin yetişmesi noktasında her kesime büyük görevler düştüğünü belirten Kaymakam Numan Hatipoğlu, "15 Temmuz sürecini hep birlikte yaşadık. Terörün ağırlık merkezi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Gençlerimizin aklını hiçbir şekilde kiraya vermeden doğru yolu gösterme aşamasında özverili çalışmalıyız. Dinden uzaklaştırma, kişiliksizleştirme, olumsuz hedefler sunan terör üyelerine karşı tedbirli olup terörün bu oyunlarını bozmalıyız. Doğu Türkistan’dan Afganistan’a kadar İslam coğrafyası ıztırap içerisinde.”dedi.

GURUR VERİCİ BİR TABLO

Fransa’da okuyan yabancı öğrenci sayısının 700 olmasına karşın yalnız Trabzon’da 1133 mülteci öğrenci okuduğuna dikkat çeken Kaymakam Naman Hatipoğlu, “Gurur duyulacak, iftihar edilecek müthiş bir tablo ile karşı karşıyayız. Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri kendi aralarında maaşlarında fon oluşturarak mülteci ve yoksul 20 öğrencinin ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu örnek ve gurur verici bir tablodur. Biz ülke olarak asırlarca hangi dilden, hangi mezhepten, hangi düşünceden olursa olsun mazluma, yoksula, darda kalanlara kucak açmış bir milletiz. Böyle bir medeniyetin mirasçılarıyız.”dedi.

MAALESEF OKUMUYORUZ

Türkiye’de her üç kişiye yılda bir kitap düşğünü üzüntü ile belirten Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Okuma alışkanlığının kazandırılması için öğretmenler kadar imamlara da büyük görevler düşüyor. Bu utanç tablosunu hep birlikte ortadan kaldırmalıyız. Oya, ilk emri “Oku” olan yüce bir dinin mensuplarıyız. Sizler camilerimizde ve mahhalelerimizde okuma seferberliği başlatabilirsiniz.”dedi. Cumhurbaşkanımızın eşi hanımefendi Emine Errdoğan’ın himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliğine dikkat çeken Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Sizler de bu konuda cemaatlerinize duyuru yaparak, muhtarlara ve okullarımıza yardımcı olmanızı istiyorum”dedi. Ortahisar’ın 333 bin nüfusa sahnip olduğunu belirten Kaymakam Hatipoğlu, Peygamber efendimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözünü hatırlatarak, “Eğer mahallenizde aç yatan biri varsa bunda bizim kadar sizin de vebaliniz vardır. Sayın müftümüz veya muhtarlarımız ile doğrudan bize de ulaşabılırsiniz” şeklinde konuştu. İlçe Müftüsü Adem Aygül, Kaymakam Numan Hatipoğlu’na katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber