Şoförler Yeni Süreci Tartıştı Şoförler Odası’nın Dolmuş Modernizasyonuna Karşı Toplantı Yapıldı.

Toplantıda dolmuş sistemine mevcut 12+1 biçiminde devam edilmesi görüşü çıktı

 ALTUNTAŞ: EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Turan Altuntaş, 12+1 sistemde devam edilmesi gerektiğini savunarak ekmeklerinin peşinde olduklarını söyledi. Altuntaş, “Bir şoförler odası var sesi çıkmıyor. Bizim 12+1 minibüsün başka alternatifi yok. Biz D plaka olarak 17+1 veya 3 otobüs oluyor. Otobüse S plaka takılıyor. Bizim D plakalarımız ne oluyor? Şoförler Odası şu anda kooperatif kurdu ve bu plakaları satmak için işleme hazırlık yapıyor. Kimi plakasını kime satıyorsunuz? Bu plakaları insanlar ömrü boyunca kısarak sakladı. Sen geldik plakayı kime veriyorsun. Biz bunları marifet diye konuşmuyoruz. Biz seçimde değiliz, ekmeğimizin peşindeyiz. Oy vermiş, vermemiş bizim öyle sorunumuz yok. Bizim sorunumuz ekmek. Kimse bir kâğıda imza atmasın. Bizim sayı düşünmek gibi bir halimiz yok.” şeklinde konuştu.

AYDIN, 12+1 İSTEDİ

Boztepe Durak Başkanı Hüseyin Turgut Aydın, yerel yönetimlerin belediye otobüsleriyle birlikte esnafa karşı olduğunu söyledi. Geçilmesi düşünülen sistemden olan 3 ortaklı otobüs sistemine sert biçimde karşı çıkan Aydın, 12+1 sistemini savundu. Aydın, “700 aracı 400’e düşürüp 3 ortaklı yapıp geri kalan 250 aracı plakayı kooperatifle birlikte ve 3 ortaklı sistemdeki otobüs sistemi belediyenin baskılarıyla bizi o kooperatife kaydettirmek istiyorlar. Otobüse geçsek 100 yolcunun 40 tanesi bedavacı. Bunların içinde 65 yaş, 60 yaş var. Belediye çalışanları, engelliler ve emniyet mensupları var. Gidip yüzde 20 engelli raporu alan kişiler ücretsiz kartı alıyor. Bu sistemi bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar. Cemiyet Başkanı neden böyle davranıyor? Mesele havuzun başına geçip, parayı kontrol etmektir. Başka açıklaması yok. Yerel yönetimler, belediyeler şoför esnafına karşı. Vatandaşa kötü davrandın, hızlı gittin gibi sorular sorulacak. Belediye esnafa rakip oldu. Aynı hatta otobüs koydu. Sana diyor 2.5 TL’ye taşıyacaksın. Kendisi 1.5 TL’ye taşıyor. Devletin imkânlarını arkalarına alan yerel yönetimler esnafa rakip oluyor. Esnafı satıyorlar. Ahlaksız teklifler yapıldı. Bizi tuzağın içine çekmek istiyorlar biz de bu tuzağın içine girmemek için çalışıyoruz.” dedi.

UÇAR: BELEDİYE DĞEİŞİKLİK YAPAMAZ

Ulaşım alanında uzman olan Av. Selçuk Uçar, şoför esnafının istememesi durumunda Büyükşehir Belediyesinin dolmuşlarda değişiklik yapamayacağını ileri sürdü. Uçar, “Plakanız vardır. Belediye hiçbir şekilde sizi zorlayamaz. Hukuka aykırıdır. Belediye yeni sistemler istiyor. 17+3 sistemine geçirmek isteniyor. Kart okuyucu koymak istiyorlar. Yolcu alıyorsunuz durağa ulaştığınızda bir bakıyorsunuz binenlerin 15 tanesi 65 yaş üstü. Bu herkes için yıkım oluyor. Bu sisteme geçmenizi istemiyorum. Belediye hiçbir şekilde siz istemediğiniz sürece sizi bu sisteme geçiremez. 729 tane dolmuş sahibi arkadaşımız var. Bu sisteme geçilebilmesi için hepsinin bunu kabul etmesi gerekiyor. 1 kişi dahi kabul etmese mahkeme bunu reddeder. Biz 65 yaş üstü yolcu taşımak istemiyoruz. 20 kişi arabaya bindi bir bakıyorsunuz 15 kişi ücretsiz. Böyle bir şey olamaz. Bugün alabileceğiniz araç 250 bin TL’den aşağı değil. Belediye durakları dışında yolcu alamıyorsunuz.” biçiminde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber