16.EKREM ORHON OVİT ZİRVESİ SİS VE KAR ALTINDA YAPILDI

İKİZDERE- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamında Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün düzenlediği 16.geleneksel Cumhuriyet Tırmanışı 3230 metre Ovit Dağı zirvesinde Ekrem Orhon anısına yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyetin 98.kuruluş yıldönümü anısına yapılan zirve yoğun sis olmasına rağmen 20 cm kar kalınlığında yapıldı. Verçenik Dağcılık düzenlenen zirve programına 140 dağcı katıldı.16.yapılan dağ yürüyüşünde 3230 m rakımlı tepeye Ekrem Orhon ismi verildiği için Ekrem Orhon anısına yapılıyor. Her yıl Rize eski Belediye Başkanı merhum Ekrem Orhon anısına Rize’den başlayan yolculuk 2640 m rakımda araçlardan inilerek 2-2,5 saatlik bir yaya yürüyüşüyle 3230 rakımlı Ekrem Orhon zirvesinde sonlanıyor.

2640 m rakımlı Ovit Dağı toplanma yerinde bir konuşma yapan Verçenik Dağcılık Kulübü Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu şunları söyledi’’Ovit geçidi Türkiye’deki en yüksek geçitlerden birisidir. Ekrem Orhon anısına zirveye çıkacağımız yer 3230 m yüksekelikte.2-2.5 saatlik bir yürüyüşümüz var. Dağcılık sporu kendini tanıma sporudur. Kimse ile yarış yoktur, ödülde yoktur. Kendimizi tanıma sporudur.2,5 saat sonra geri döneceğiz. İkizdere Belediye Başkanımızda bizimle zirveye tırmanacak. İlk kez bir Başkan bizimle birlikte yürüyor’’ dedi.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’de kısa konuşmasında’’Verçenik Dağcılık Kulübünün organize ettiği Ekrem Orhon zirvesine yaklaşık 150 ye yakın dağcımız katılıyor. Zirve 3230 m hava şartları yürümeye müsait fakat sis var. Gerekli uyarıları ve bilgileri Başkanımız verdiler. Her şey uygun 2,5 saat yürüyeceğiz, hayırlı olsun başarılar diliyorum’’ dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber