5 bin abonenin kullanabileceği çalışma bitirilmiş durumda

İsmail Bayrak isimli vatandaş Yomra Hükümet Konağının yıkılması ve pandemi süreci ekonomik olarak esnafı çok zor durumda bıraktı yetkililerden destek bekliyoruz dedi. 

Çifte standart uygulanıyor 

Yomralı vatandaşlar doğalgaz kullanmak için yetkililere bir kez daha çağrıda bulunarak ilçe merkezine kısa sürede doğalgaz hizmetinin ulaştırılmasını istediler. Orhan Atmaca isimli Şoför Esnafı İlçeye kapalı otopark yapılması gerekiyor cadde üzerine araçlar park ettiği için İlçe merkezinde trafikte tıkanıklık oluyor. Çocuk parklarının, aile çay bahçelerinin sayısının artırılmasını istiyoruz. Çifte standart uygulanıyor dolmuşçu ayakta 1 kişi alsa hemen cezai işlem uygulanıyor. Fakat Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerinde ayakta 10 kişi bile olsa görmezden geliyorlar. Adaletsiz bir uygulama bu yetkililerin buna müdahale etmesi gerekir dedi. 

Sigara dumanından çay ocağına gidemiyoruz 

Cemil Keleş isimli vatandaş ise Bölge Milletvekillerimizin sesimizi duymasını istiyoruz. İlçe merkezinde trafiği hafifletmek için Oymalı Caddesi’nin Sahil yolu ile birleştirilmesi gerekiyor. Çay ocakları açıldı fakat önünde çok sayıda sigara içen kişi var. Sigara dumanı etraftaki çok sayıda kişiyi etkiliyor. Oturup 1 bardak çay içemiyoruz sigara dumanı dolayısıyla sigara içen insanlar mekanın önünden belli bir mesafe uzaklaştırılmalı çünkü sigara dumanı çok geniş bir alana yayılıyor bu konuda bir düzenleme olması gerekiyor.  

Kömürle ısınan binaların bacalarına filtre takılması lazım bu konuda denetimlerin artırılması gerekir kışın nefes almakta zorlanıyoruz. Evin balkonuna çıkıp hava alamıyoruz. Çamaşır asamıyoruz kömür tozu kurumu geliyor çamaşırlara yapışıyor. Doğalgaz gelirse bu sorunlar ortadan kalkar. Sahilde Yomra Belediyesi’nin yaptığı yürüyüş alanları çok iyi oldu. Yürüyüş yapıp temiz hava alıyoruz. Vatandaşın yeri olan alanı Belediye Avrasya üniversitesinden aldı ve çok doğru bir iş yaptı bu alanın sosyal tesis olarak halkın hizmetine açılmasını bekliyoruz.  

TMO’dan 32 Tl’ye aldığım 5 kg pirinç 45 tl oldu. Gıda fiyatlarına %50 zam geldi fakat bizim emekliler olarak aldığımız zam %7 bu adalet mi Bin 600Tl emekli maaşı alıyorum. 2000 yılı öncesi emekliler ile maaşlarımızın aynı düzeye getirilmesini istiyoruz dedi.  

Ali Fuat Akçay isimli esnaf ise açıklamasında Yomra Merkez Ortaokulunun olduğu yolun alt yapısının yapılması lazım Yomra Belediyesi’nin bu bölge ile ilgili uzun süre ihtiyaca cevap verecek bir proje hazırladığını duyduk kısa sürede hayata geçmesini bekliyoruz. Pandemi dolayısıyla iş yok can sıkıntısı dolayısıyla gelip işyerinde vakit geçiriyoruz dedi. 

5 bin abonenin kullanabileceği çalışma bitirilmiş durumda 

Vatandaşların taleplerini ilettiğimiz Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yaptığı açıklamada yaz mevsimi gelmeden bu yıl içerisinde Kaşüstü’nde doğalgaz’ı bağlamış olacaz. O bölgede yaklaşık 5 bin abonenin kullanabileceği bir çalışma bitirilmiş durumda 2021 yılı sonuna doğru Kaşüstü’nde doğalgaz kullanılacak. 2021-2022 yıllında ise Yomra merkezde vatandaşlarımız Doğalgazı kullanabilecekler. Sosyal alanlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor 2 tane çocuk parkı projemiz var. Sancak ve Kaşüstü Mahallelerimizde 400’er m2 lik  2 ayrı park çalışmamız devam ediyor. Yomra’da biz görevi devraldığımızda 4 tane çocuk parkı vardı. Şuan kullanılan 13 tane çocuk parkı var.  

Sahildeki yürüyüş yolumuzun ilk etabını bitirdik. 2. Etabını da sene sonuna kadar Yomra çıkışındaki kavşağa kadar bitireceğiz. İlçe merkezinde ki 20 dönümlük arsa  üzerinde tenis kortu, basketbol sahası, kamelyalardan oluşan çay bahçesini bünyesinde barındıran sosyal alanı halkımızın hizmetine kazandıracağız.    

Yomra Halkımızın daha rahat, huzurlu, yaşanabilir, örnek gösterilen bir ilçede yaşamaları için elimizden geldiğince gece gündüz çalışıyoruz. Belediyemizin imkanları doğrultusunda bu imkanları verimli bir biçimde kullanarak halkımızla istişare ederek hizmeti sürdüreceğiz. Bazı çalışmalarımızda aksamalar olabiliyor. Vatandaşlarımızın biraz sabırlı olmalarını istiyoruz görev süremizin sonunda aday olduğumuzda taahhüt ettiğimiz Yomra ilçemizi hayata geçireceğiz dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber