banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT’TA 7. RESİM ÇALIŞTAYI MUHTEŞEM ESERLERİNİ SERGİLEDİ

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, 7. Resim Çalıştayı, Trabzonlu 12 sanatçının katılımı ile 06-13 Ağustos tarihleri arasında yapıldı.

Trabzon’daki sanatçıları bir araya getiren çalıştayda ressamlar, ilçemizde yaşayan sanatseverlere resim sanatının en güzel örneklerini özgün bir ortamda görme imkânı sundu.

7. Resim Çalıştayı, Hamamçimeni Çarşısı Resim ve Fotoğraf Müzesinde, değerli sanatçıların yaratıcılıklarını sergiledikleri sergi açılışı ile sona erdi.

Sergi açılışına; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, daire amirleri, ressamlar ve vatandaşlar katıldı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise konuşmasına, ‘Sanat; dil, din ve ırk ayırt etmeksizin insanların kaynaşmasına vesile oluyor.’ Şeklinde başladı ve şöyle devam etti: “Değerli kültür ve sanat insanlarımız,

Kıymetli misafirler,

Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlenen, Trabzon genelinden 12 ressamımızın katıldığı, 7. Resim Çalıştayı sergi açılışının Kültür Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ımıza hayırlı olmasını diliyor, çalıştaya katılan tüm ressamlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bilindiği üzere geçmişte uluslararası düzeyde yapılan Resim Çalıştayımız bu yıl malum pandemiden dolayı Trabzon genelinden 12 ressamın katılımıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz yıllarda Ülkemizin yanı sıra Gürcistan, Hindistan, Finlandiya, İran, Romanya ve Moldova ve daha birçok ülkeden de çalıştayımıza ressamlar katılmıştı. Vatandaşlarımızın bu tür sanatsal faaliyetlerden mahrum kalmaması için maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları kapsamında bu tür sanatsal faaliyetlerimizi açık havada sürdürmeye devam ediyoruz.

7. resim çalıştayımız 06 Ağustos Perşembe günü başladı ve katılan 12 sanatçımızın eserlerini bugün açtığımız sergi ile vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu sergi 1 hafta boyunca burada açık olacak ve vatandaşlarımız sergimizi gezip bu güzel eserleri görebilirler.

Bu eserlerin ve çalıştayın şehrimizin kültür ve sanat hayatına ışık tutmasını, yeni bir sanatsal faaliyet hamlesine vesile olmasını temenni ediyorum. Kültür ve sanatın her alanındakibirikimimize sahip çıkarak, değerlerimizi yaşatacak çalışmalara imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye gayret edeceğiz.

Bu düşüncelerle konuşmama son verirken çalıştayımıza katılan ressamlarımıza, sergimize katılan siz değerli sanatseverler ve emeği geçenlere şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber