''ALTINLA KAPLASANIZ DA OLMAZ'' 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, Ortahisar ilçesine bağlı Yalıncak Mahallesi'nde yapılmakta olan plajla ilgili açıklamalarda bulundu, ''Ahşap değil, altınla da kaplasanız olmaz'' dedi. 

İYİ Parti olarak her zaman yapıcı muhalefetten yana oldukarını belirten Güner, "İYİ Parti olarak, bugüne kadar şehrimize değer katacak, yaşamı güzelleştirecek, Trabzon'un ve hemşehrilerimizin faydasına olacak projelere destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. İyiye iyi dediğimiz gibi, yeri gelince eleştirimizi de yapacağız. Son zamanlarda sahilleri ve doğayı tahrip hatta yok eden çalışmaları sıkça görüyoruz. Trabzon'da doğal kalan bir kaç yer kaldı. Denizimize, sahilimize, mavi ile yeşilin birleşme noktası olan şehrimizin doğasına hep birlikte sahip çıkmalıyız. İlgili kişi ve kurumlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz." dedi. 

Güner açıklamasında "Yalıncak'ta yapılan düzenleme, düşünce olarak güzel olsa da, uygulama olarak yanlıştır. İnşası yapılan duş, tuvalet, soyunma kabini ve depo yapılarının kumsalın en dar bölümünde ve toplu bir şekilde düzenlenmesi çirkin bir görüntünün oluşmasına ve haklı eleştrilere sebep olmuştur. Sahil beton yığını haline getirilmiş. Yapılması gereken, sahilin doğallığına uygun bir şekilde duşların açık alanda ve sahil boyunca dağıtılması; soyunma kabinlerinin ve tuvaletlerin mevcut yerinin doğu yönünde kumsalın en geniş noktasında arka alanda düzenlenmesi, topluca değil de sahil bandına dağıtılması ve depo gibi mekanların denize en uzak noktada kamufle edilmesidir. Çok geç olmadan bu yanlıştan dönülmelidir. Aksi halde yapılan iş ve yatırım bu hataların gölgesinde kalacaktır. Henüz geç kalınmış değil. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu'nun şehrin ve muhalefetin hassasiyetini dikkate alarak gerekeni yapması beklentimizdir.” ifadelerini kulllandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber