ARAKLI  OTOPARK TRAFİK SORUNUNA  NECTER VURACAK
Araklı Belediyesi meclis toplantı salonunda Haziran ayı meclis toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi. Toplantı Meclis Başkan Vekili Ekrem Reis’in başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla başladı. Toplantıda trafik ve otopark konuları görüşüldü. İmar komisyonu tarafından hazırlanan plan üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Araklı’da Bazı Güzergahlarda Düzenleme Yapılması Planlanıyor

İlçe içerisinde trafik akışını rahatlatmak için bazı güzergahlarda düzenleme yapılması planlanıyor. İmar komisyonunun hazırlamış olduğu sunum neticesinde işlek olan cadde ve sokakların bazı kesimleri tek yöne düşürülmesi görüşüldü. İlçe merkezinde bulunan araç trafiğini kontrol altına almak üzere hazırlanan plan ilgili kurumların görüşü alındıktan sonra tekrar masaya yatırılacak. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin de üstünde durduğu bu konuda nihai bir karara varılacak. Meclis Başkan Vekili Ekrem Reis her dönem olumlu projelere imza attıklarını belirterek bu döneminde dolu dolu geçmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Parkmatik Uygulaması ve Çeşitli Bölgelerde Yeni Otopark Oluşturulması Meclis Gündeminde

Yaya yürüyüş yollarının rahat bir şekilde kullanılması ve düzen oluşturulması açısından parkmatik uygulaması konuşulurken bir yandan da vatandaşların otopark isteklerine en iyi şekilde cevap verebilmek adına Araklı’da bulunan çeşitli bölgelerde otopark oluşturulması meclis gündemindeydi.

İlçe içerisinde, özellikle çarşı merkezinde oluşan araç yoğunluğunu azaltmak için yeni otopark oluşturulması ve parkmatik uygulaması hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İlgili kuruluşlarla yapılacak istişareler sonucunda meclis tarafından karar verilecek.

Mahalle Durakları Meclisin Bir Diğer Gündem Konusu Oldu

Araklı’nın 50 mahallesi bulunuyor. Kimisi 5km iken, kimi de ilçe merkezine 20km uzaklıkta. Bu mahallelerde yaşamını sürdüren vatandaşlar ilçe merkezinde bulunan araçlar ile ulaşımı sağlıyor. Hemen hemen her mahalleye ait dolmuşlar ilçe merkezinin çeşitli yerlerinde hizmet veriyor. Mahalle duraklarının daha düzenli bir hale getirilmesi hususunda mecliste görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler neticesinde bir karar alınmadı fakat yine ilgili kurumların görüşü alınarak, vatandaşları ve duraklarda görev yapanları mağdur etmeyecek şekilde düzenleme yapılması planlanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber