BAŞKAN EKİM TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Ankara’da organize edilen 14. Trabzon Günleri 18-21 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ankara Valisi Vasip Şahin, AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nur Ekim ile İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda üst düzey bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

AKÇAABAT STANDINA YOĞUN İLGİ

Her yıl gerçekleştirilen ve artık gelenek haline gelen Ankara Trabzon Günleri’nde Akçaabat Belediyesi, gerek fuar alanındaki tanıtım organizasyonu ile gerekse horon ekibiyle AKM’ye gelenlerin ilgisini çekti.

Akçaabat’ı her yönüyle tanıtan stant, memleket hasreti çekenlerin, Trabzon- Akçaabat sevdalılarının ve Akçaabat’ı tanımak isteyenlerin ilgi odağı oldu. Tanıtım günlerinde Akçaabat Belediyesince fuar alanında hazırlanan stant ziyaretçi akınına uğradı. Akçaabat Belediyesince titizlikle hazırlanan stant, vatandaşların yanı sıra bürokratlardan da tam not aldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 18 belediyenin bulunduğu stantları tek tek ziyaret ederek buradaki belediye başkaları ve görevlilerle sohbet etti.

HORON HİÇ DURMADI

14. Ankara Trabzon Günleri’nde Akçaabat standında davul, zurna, kemençe susmadı; horonun başkenti Akçaabat’tan gelen ekibimiz horonu hiç durdurmadı. Karadeniz’in şahlanışı Akçaabat’ın simgesi olan horonun; sert, dik ve ağırbaşlı ayak seslerini duyan Ankaralılar, hemşehrilerimiz, memleket hasreti çekenler standımıza akın ettiler.

SOYLU TRABZON GÜNLERİNDE

Bu yıl 14.’sü düzenlenen Ankara Trabzon Günleri’ne gelen ve tüm stantlara uğrayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat standında davul zurna eşliğinde ekip horonu ile karşılandı. Memleket hasretinin Akçaabat standında giderilebileceğini belirten Bakan Soylu, Akçaabat standının görülmeye değer olduğunu söyledi ve herkesi standı ziyaret etmeye davet etti. Bakan Soylu’ya Akçaabat standını ziyareti esnasında Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim günün anısına kemençe ve yöresel telkâri örneği hediye ettiler.

HALK EĞİTİM MERKEZİ RENK KATTI

Ankara Trabzon Günleri’nde Akçaabat Belediyesi ile birlikte yer alan Halk Eğitim Merkezi standı da organizasyona ayrı bir renk kattı. Akçaabatlı kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı stant fuar alanını ziyarete gelenlerin beğenisini topladı. Akçaabat

Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Halk Eğitim Merkezi standında bulunan ürünleri titizlikle inceledi. Akçaabat’ı tanıtmakta horon neyse hasır bilezik dokumak da odur diyen Başkan Ekim, “ İşçiliği oldukça zor, görünüşü ise bir o kadar güzel olan el emeği tüm ürünlerimiz çok değerlidir. Göz nuru bu ürünler Akçaabat’ın simgesidir. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Türkoğlu, usta öğreticileri ile birlikte hanımlara önemli beceriler; kültürümüze ise büyük değerler katmaktadırlar. Kendilerine böylesine büyük bir rol üstlendikleri ve hakkıyla bu görevi yerine getirmeye gayret ettikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN EKİM, “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM.”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ankara Trabzon Günleri’nde emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Ekim, “18-21 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan organizasyonda emeği geçen herkese, Trabzon’dan gelip Ankara’da Karadeniz’i Trabzon’u şahlandıran 18 belediyeye, belediye başkanlarına ve personellerine, standımızı ziyaret eden İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Ak Parti Trabzon Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu’na, eski bakanlarımıza ve valilerimize,böylesine büyük bir organizasyonu eksiksiz bir şekilde koordine eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’na ve ekibine, hemşehrilerimize, standımızı ziyaret eden herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca; bu organizasyonda bizi yalnız bırakmayıp her zaman destek olan Akçaabat Kaymakamımız Dr. Soner Şenel’e, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcımız Ali Güngör’e, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe’ye’ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Türkoğlu ve usta öğreticilerine, daire amirlerimiz ve meclis üyelerimize, Ak Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatlarımıza ve kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat’ı en iyi şekilde tanıtmayı hedefleyen ve her zaman bunu en iyi şekilde yapmaya gayret gösteren Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu’na ve ekibine, stantta görevli personellerimize, izleyenleri kendilerine hayran bırakan horon ekibimize de teşekkür ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber