banner240
banner237
banner238

Başkan Genç, şehit ailelerine seslendi: “Bu mücadele devam edecek”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

“GÖZÜNÜ KIRPMADAN ŞEHİT OLUYORLAR”

Genel Kurul’da bir konuşma yapan Başkan Genç, Türk milletinin vatan topraklarında gözü olan emperyal güçleri her saldırılarında geri püskürttüğünü dile getirerek, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, vatanımızı bize bağımsız yurt olarak emanet etmişlerdir. Yüce Allah ayetinde şehitler için, ‘Allah yolunda öldürülenleri ölü saymayın. Hayır, onlar diridir’ diyor. Bu topraklar güzel ve değerli topraklar. Ülkemizin evlatları bu güzel topraklar için gözünü kırpmadan şehit oluyor. Türk genci vatan sevgisinin imandan olduğunu çok iyi biliyor. Bu mücadelenin temeli budur. Ülkemizin ileri gitmesini istemeyen emperyal güçler var. Onlarla mücadele ediyoruz. Bizi bu topraklarda istemeyenleri ne zaman gelseler geri püskürttük. Bizim sınırlarımız cetvelle değil dedelerimizin kanıyla çizildi. Bu hakikaten bu milletin inancından, hasletinden gelen bir şeydir. Türk askeri vatan sevgisinin imandan olduğunu bilmese o mücadeleyi yapamaz. Vatan sevgisi imandandır diyor Peygamberimiz. Bu topraklarda daha güçlü olmamızı istemeyen emperyal güçler var. Hepsiyle mücadele ediyoruz.” diye konuştu.

“BU VATANIN SINIRLARI CETVELLE ÇİZİLMEDİ”

Her konuda şehit ailelerinin emrinde olduğuna vurgu yapan başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “1915 sınır boylarımızda olan, düveli muazzama denilen güçler, şu anda yine sınır boylarımızda… Biz hepsinin üzerinden 1915’te geldik. Akabinde ne zaman gelmişlerse onları geri püskürttük. 2016’da geri püskürttük. Biz böyle bir milletiz. Bu toprakların sınırlarının cetvelle çizilmediğini, atalarımızın, dedelerimizin kanlarıyla çizildiğini bilen bir şuura sahibiz. O şuuru genç nesillerimize verdiğimizde bu topraklarda ilelebet hem inancımızın gereğini hem de asaletli medeniyetimizin gereğini de hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. O nedenle burada bulunan şehit ailelerimize hürmet ediyorum. Saygılarımı sunuyorum. Onların emrinde olduklarımızı bir kez daha beyan etmek istiyorum. Devletimizin bütün kurum ve

kuruluşları onların emrindedir. Bu mücadele devam edecek. Tarih bu coğrafyayı bize nasip etti, Cenabı Allah da İslâm’ın bayraktarlığını nasip etti. Bu bir mücadeledir. Bu mücadelede ilelebet sürecek. Ama bu mücadelede bir arada olmak, derneklerle beraber, STK’larımızla beraber ve devletimizle beraber bir arada olabilmek çok çok anlam ifade ediyor. O nedenle örgütlü bir yapıda olmak lazım. Şu anda 100 civarında üyemiz var. Ülke genelinde 17000 civarında bir rakamımız var. Bu da ciddi bir rakamdır. Birlikte olmak, en azından bu atmosferi paylaşmak bile çok çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız gazilerin, şehit yakınlarının, şehit yavrusu ve şehit eşinin maddi ve manevi bütün gücüyle yanında. Bu vesileyle de Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

Başkan Genç, dernek başkanlığına seçilen Ahmet Tezcan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber