banner240
banner237
banner238

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NDAN ‘15 TEMMUZ’ MESAJI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
Türk milletinin binlerce yıllık tarihindeki en önemli kırılma noktalarından birisi olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini belirten Başkan Zorluoğlu, o gece Türk milleti tarafından yeni bir milli destan yazıldığını söyledi.
 
Devletin silahlarını millete doğrultarak demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen FETÖ’nün gerçekleştirmek istediği hain darbe girişiminin, milletin üstün cesareti ve fedakarlığı ile püskürtüldüğünü dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Tarihi kahramanlıklarla dolu şanlı Türk ordumuzun içerisine sızan hainler, devletimizin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine kastederek, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisini, kamu kurum ve kuruluşlarını hedef alan alçakça bir kalkışma gerçekleştirmiştir. O gece, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Türkiye’nin dört bir tarafındaki vatansever halkımız, en küçük tereddüt göstermeden meydanları doldurmuş, sıkılan kurşunlara, atılan bombalara bedenini siper ederek, iman gücüyle hain darbe girişimini bertaraf etmiştir. 251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gecenin sonunda Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de eklenmiştir. 15 Temmuz, şanlı tarihimizi unutanlar için yeni bir milli destan, irademizi test etmek isteyenler için ise mutlak bir uyarı olmuştur” ifadelerini kullandı.
 
UNUTTURMAYACAĞIZ  
“15 Temmuz'u unutturmamak, tarihimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur” diyen Başkan Zorluoğlu, “Ne o gece yapılan ihaneti ne de milletimizin devletine ve demokrasimize sahip çıkmak için tarih yazan kahramanlığını unutturacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün vücut bulduğu o gece, Türkiye'de artık darbe dönemlerinin bittiğinin de en açık ilanı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, darbecilerin başındaki haini gözünü kırpmadan vuran Ömer Halisdemir ve darbecilerle son nefesine kadar çarpışan Kurmay Albay Sait Ertürk başta olmak üzere devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnetle anıyorum. Bu yolda aldıkları yaraları bir 'İstiklal Madalyası' gibi şerefle taşıyan gazilerimizi saygı ve şükranla selamlıyor; o gece ezanına, bayrağına, vatanına, devletine, geleceğine sahip çıkan tüm halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber