"Bir erkeği eğitirseniz, bir adamı eğitirseniz, bir kadını eğitirseniz, bir kuşağı eğitirsiniz" 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan "Nerede Kalmıştık" Eğitim Seferberliği projesine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir öncülüğünde Trabzon olarak biz de katılıyor ve destek oluyoruz.
Bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarıyla "Haydi Kızlar Okula", "Ana Kız Okuldayız" ve "Okuryazarlık Seferberliği" gibi birçok kampanyanın düzenlenmesine öncülük eden Hanımefendi  sayısız insanın hayatına dokunmuştur, dokunmaya devam etmektedir. 
Güçlü toplumlar hiç şüphesiz eğitimli kadınlar ile inşa edilmektedir. Geçmişten günümüze Anadolu topraklarında kadın hem sosyal hem ekonomik hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu aşikardır.
Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları olarak bizlerde kadınlarımızın yarım kalmış eğitimlerini açık öğretim liseleri, olgunlaşma enstitüleri, mesleki eğitim merkezleri gibi çeşitli programlar aracılığıyla tamamlamaları için mümkün olduğunca çok insana ulaşmaya çalıştığımızı belirtmek istiyoruz.
Öğrenmenin yaşı yoktur. İnsan her yaşta yeniden başlayabilmeli, yarım kalan hayallerini gerçekleştirebilmek için cesaret göstermelidir. İnanıyoruz ki Trabzonumuzun çalışkan kadınları Nerede Kalmıştık diyecek ve hayallerine yürüyecektir. Bizler de bu yolda sizlerle beraber yürüyeceğiz.
Nerede Kalmıştık projesiyle 81 ilimizde açık öğretim liselerimiz ve halk eğitim merkezlerimiz, kadınlarımızı hem diploma sahibi yapacak hem de onlara mesleki beceri kazandıracaktır. Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımız da 'Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programı'ndan istifade edebilecektir.
Unutmayalım ki Devleti yaşatacak olanlar hayalleriyle birlikte değerlerine sahip çıkanlar, iyiliğe hizmet edenler ve sabırla hedeflerine yürümeyi sürdürmeyi başaranlardır.

Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı
Meryem SÜRMEN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber