“BU KULÜBÜN TARAFTARI OLACAKSINIZ!”

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İş Kulübü Programları ile özel politika gerektiren; kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, tedavi görmüş eski madde bağımlıları vb. vatandaşların motivasyonlarını artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen bir İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetidir.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; İŞKUR İş Kulübü programları Türkiye geneli 67 şehirde devam ediyor. Kurum bu 67 şehirde ise toplam 74 birimde İş Kulübü faaliyetlerini sürdürüyor. Bu 67 şehirden biri olan Trabzon’da 2020 yılında Meslek Liseleri, Yüksekokul, Kadın Sığınma Evleri, Denetimli Serbestlik, Cezaevi gibi Kurumlarda toplamda 51 grupla yapılan çalışmalarda 380’i Kadın, 194’ü Erkek olmak üzere toplam 574 katılımcı ile iş kulübü çalışması gerçekleştirildi.

Bu iş kulübü çalışmalarında; iş arama becerileri, bir işe girebilmek için yapılması gerekenler, tecrübe sahibi olunmadan nasıl iş bulunabileceği, iş arama yoları, öz geçmiş hazırlama, iş görüşmelerinde kabul edilmeniz için ufak detaylar alanında tecrübeli İş ve Meslek Danışmanları tarafından verilmektedir.

Bunun yanı sıra bu teorik bilgilerin öğrenmenin yanı sıra 6 ile15 kişilik gruplarda 2 ile 5 gün arası süren eğitimlerde hem eğlenecek hem öğrenecek hem de pratik yapma imkânı bulacakları ifade edildi.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu

Basın ve Halkla İlişkiler Birimi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber