Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı!

Özgür Basın demokrasimizin olmazsa olmazıdır. Halkın doğru ve eksiksiz haber alması en temel hakkıdır. Kamuoyunu aydınlatmayı kendine hedef olarak seçmiş basın mensupları her kesimin sesi olmayı sürdürmektedirler.

24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutladığımız bugün, basın mensuplarının ne gibi zorluklarla çalıştıklarının anlaşılması açısından önemlidir. Demokrasimizin önemli unsurlarından olan basın, özgür, tarafsız ve objektif  yayıncılığı ile bir ülkenin demokratik gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.

Ülkemizde meydana gelen olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de yaygın basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakarca kamuoyunu bilgilendirerek basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmiştir.

Doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatırken, önemli ve hassas bir görev ifa etmişlerdir.Halen bu meşakkatli görevi aktif  olarak yapmakta olan değerli basın mensupları ile zor şartlar altında büyük bir özveri gösteren, mesleğe büyük emek vermelerine rağmen bugün şu veya bu sebeple işsiz kalan bir çok meslektaşımızın olması bizi derinden üzmektedir. Basın bayramı güzel birlikteliğe vesile olurken bu güzide camiada oluşan olumsuzluklarıda üzüntümüze ilave yapmak durumundayız.

Tüm gazetecilerin 24 Temmuz basın bayramını kutluyor, camiamızdan ebediyete göçenlere Allah'tan rahmet, emekli olanlara sağlık ve huzur diliyoruz.

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ

YÖNETİM KURULU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber