banner240
banner237
banner238

BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ


Dün bir konuyu araştırmak için İl halk Kütüphanesine gitmeye karar vermiştim. Önce, Ortahisar semtindeki Kanuni Edebiyat Müze Kütüphanesine uğrayarak daha önce ikaz ettiğim Kanuni'nin meşhur gazelinin yanlışlarının düzeltilip düzeltilmediğine baktım. Benim doğrusunu verdiğim şekliyle düzeltildiğini gördüm. Mutlu oldum. Görevlilere teşekkür ettim. BU arada bir konuyu da belirtmeliyim. Müze kütüphane henüz açılmamış. Yani resmi olarak.

Sonra, planladığım şekilde İl Halk Kütüphanesine gittim. Arşiv bölümünde çalışma yapacaktım. Aradıklarımlarımdan bulabildikklerimi aldım, bulamadıklarımı da görevlilerden istedim; getirdiler.

Araştırma yaptığım mevkute, Trabzon yerel gazeteleriydi. İki konu üzerinde kesifleştirmiştim çalışmamı. Ancak ne yazık ki sayılarını bulduğum gazetelerin, tam da bana lazım olabilecek sayfaları, fotoğraflarda da gördüğünüz gibi ya kesilmiş yada kopartılmıştı. Bunu görevlilere de gösterdim. Onlar da çok üzüldüler.

Buradan hatırlatalım; o gazetelerden ne istediniz. Aradığınız konuları neden not etmediniz veya gotoğraflarını çekmediniz. Yada görevlilerden neden yardım istemediniz? BU ihanet değil de nedir. Araştırma yapacaklara, neden zulüm edersiniz?

Zaten çok yeterli bir arşivimiz yok, olanları da bu şekilde talan etmek niye?

Lütfen artık tarihe, değerlere biraz daha saygı...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber