BÜYÜKŞEHİR KARAKAYA’DAKİ SU SORUNUNA SON VERİYOR 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 18 ilçenin tamamına kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla başlattığı hizmet atağına durmaksızın devam ediyor. Bir yandan Ortahisar’ın 565 kilometrelik içme suyu hattını değiştirme çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü eliyle diğer taraftan da şehirde içme suyu sıkıntısı yaşanan bölgelere yönelik uzun vadeli çözümler sunmaya devam ediyor.
 
32 MAHALLEYİ İLGİLENDİRİYOR 
Yıllardır özellikle nüfusun arttığı yaz aylarında ciddi şekilde su sıkıntısının baş gösterdiği Karakaya Grup Suyuna ek kaynak sağlayacak, Karakaya Grubu İlave İçme Suyu Hattı ihalesini aralık ayında gerçekleştiren TİSKİ Genel Müdürlüğü, yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Ortahisar, Akçaabat ve Maçka ilçelerinin 32 mahallesini kapsayan grup suyuna ek kaynak sağlayıp mahallelerdeki sorunu çözecek olan çalışmanın bu yaz mevsimine yetiştirilmesi planlanıyor. 

2300 METRE YENİ HAT YAPILDI
İş kapsamında, şu ana kadar 2300 metrelik yeni içme suyu hattı imalatı gerçekleştirilirken, Karlık mevkiinde 2000 m³ kapasiteli içme suyu deposu, 1 adet terfi merkezi, isale hattı ve maslakların imalatları da devam ediyor. Kavakmeydan deposu ile Aktoprak deposu arasında olan tüm terfi hatları da iş kapsamında rehabilite ediliyor. Çalışmalar tamamlandığında, Kireçhane ve Karlık depolarının terfi hatları ile beslenmesi sonucunda, bölgede yoğun şekilde su sıkıntısı yaşayan mahallelerin içme suyu ihtiyaçları daha sağlıklı şekilde karşılanabilecek. 

ŞEHİR ŞEBEKESİ DE BESLENEBİLECEK
Kavakmeydan deposundan ilave olarak alınacak 50 litre/saniye içme suyu Aktoprak deposuna aktarılacak, bu depodan da yapılacak 2 ayrı terfi hattı ile birlikte 20 litre/saniyesinin Kireçhane deposuna, 30 litre/saniyesinin de Karlık deposuna basılması mümkün olabilecek. Bu çalışma ile birlikte yapımı planlanan Karakaya Barajı Projesi tamamlandığında da geri dönüşlü cazibeli olarak bu gruptan su alan mahallelerden şehir şebekesine su verilmesi mümkün hale gelecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber