Çarşıbaşı TEMA İyilik Peşinde Koşuyor

İstanbul’da gerçekleştirilecek maraton, salgın şartları sebebiyle aynı zamanda evinizin sokağında, sahilde koşunuzu veya yürüyüşünüzü tamamlamaya olanak sağlayacak şekilde sanal koşu olarak da düzenleniyor.  Çarşıbaşı TEMA koşu grubu olarak bu yıl N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’na katılmak için bir araya gelindi. 31 Ekim 2021 tarihinde Çarşıbaşı ilçe stadında 10 kilometrelik parkurlar tamamlandı. Bu koşu, aslında “Adım Adım” oluşumu bünyesinde gerçekleştirilen bir yardımseverlik koşusu. Koşu öncesinde ve sonrasında TEMA Vakfı’nın “Ağaç Kardeşliği Projesi” yararına bir bağış kampanyası da yürütülmektedir.

Yardımseverlik koşusu, koşu sporu aracılığıyla sivil toplum kuruluşları için kaynak yaratma metodu. Koşucular ulusal veya uluslararası yarışlara katılmadan önce ve katıldıktan sonra kendi aile, dost ve tanıdık çevrelerine gönderdikleri e-posta ve mesajlarla destekledikleri sivil toplum kuruluşlarının projelerinden bahsederek bağış çağrısında bulunurlar. “Adım Adım”, Mart 2008’de, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. TEMA Vakfı da 2013 yılında Adım Adım oluşumunun desteklediği sivil toplum kuruluşları ağına dâhil olmuştur. Çarşıbaşı TEMA koşu grubu olarak TEMA Vakfı’nın Ağaç Kardeşliği projesini desteklemek için 15 kişiden oluşan bir takım kuruldu. Takım, Çarşıbaşı Ortaokulu, Çarşıbaşı İsmail Çavuş İmam Hatip Ortaokulu, Gazi İlkokulu, Kadıköy İlkokulu, Çarşıbaşı Anaokulundan gönüllü öğretmenlerle oluşturuldu.

TEMA Vakfı Çarşıbaşı İlçe Sorumlusu Kübra KESİK, desteklemek amacıyla yardımseverlik koşusu düzenledikleri Ağaç Kardeşliği projesini şu şekilde tanıttı: Ağaç Kardeşliği projesi, ilçemizde de daha önce Gazi İlkokulu ve Kadıköy İlkokulunda da uygulanmış bir proje. Ağaç Kardeşliği projesi, gönüllü öğretmenlerce uygulanan ve çocuklara orman ekosistemi ve biyolojik çeşitlilik konusunda temel bilgilerin verildiği, çocukların keyifli oyunlarla ağaçları tanıdığı, eğlenerek ağaç sevgisini kazandıkları ve üstelik proje boyunca tohumdan kendi fidanlarını yetiştirdikleri bir proje. Proje kapsamında çocuklar için “Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanı” oluşturuluyor ve projeye katılan her çocuğa kendi ismine özel bir fidan sertifikası armağan ediliyor.

Çarşıbaşı TEMA koşu grubu olarak gerçekleştirilen İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda 25 Ekim’de başlatılan kampanyalarla iki haftada 208 bağışçıya ulaşarak 36 çocuğun doğa eğitimi alması desteklendi. Kampanya süresince TEMA Çarşıbaşı sosyal medya hesaplarından ve takım üyelerinin kişisel hesaplarından konuyla ilgili duyurular yapıldı ve yerel yönetici ziyaretlerinde bulunuldu. Kampanyalar, 22 Kasım 2021 tarihine kadar devam etmektedir.

Yardımseverlik koşusu, sadece bağış demek değildir. Aynı zamanda çözülmesini arzu ettiğiniz, dikkat çekmek istediğiniz bir amacı sosyal çevrenize de duyurup farkındalık oluşturulmasına destek olursunuz.  Çarşıbaşı ilçesi hem bireysel hem de kurum ve kuruluşları ile TEMA Vakfı çalışmalarına gönülden destek veriyor. Ekip üyelerimize, takım arkadaşlarımıza ve kampanyalarımıza destek veren  herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber