CENAZE HİZMETLERİ BİR TELEFON İLE EMRİNİZDE 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, cenaze hizmetlerinin kapsam ve kalitesini her geçen gün daha da genişletiyor. Mezar yeri haricindeki cenaze hizmetlerinin tümünü, ücretsiz olarak halka sunan Büyükşehir Belediyesi, Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS)’i de hizmete aldı. Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi olan www.trabzon.bel.tr üzerinden yayına başlayan Mezarlık Bilgi Sistemi, cenaze sahiplerine internet üzerinden mezar adres ve konum bilgilerini bulma ve mezar fotoğrafını görme imkânı sağlıyor. İlk etapta Bostancı, Sülüklü, Ahi Evren, Mısırlı, Bahçecik, Toklu, Uğurlu, İmam-ı Azam ve Esentepe mezarlıklarını kapsayacak şekilde kurulum çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen ve hizmete alınan MEBİS’in diğer mezarlıkları da kapsayacak şekilde genişletilmesi çalışmalarına devam ediliyor.

ARSİN GASİLHANESİ HİZMETE GİRDİ 
Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki gasilhane sayısını ikiye çıkardı. Yıkama ve kefenleme hizmetini, Bahçecik Gasilhanesinde veren Büyükşehir Belediyesinin, Arsin ilçesinde oluşturduğu yeni gasilhane hizmete başladı. Gasilhanelerde haftanın yedi günü mesai saatleri içinde ücretsiz olarak yıkama ve kefenleme hizmeti verilirken cenaze sahiplerinin talepte bulunması halinde vatandaşların kapısına yine ücretsiz olarak taziye çadırı kurulumuna da başlandı. Şehir genelindeki mezarlıklarda periyodik olarak bakım işlemlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaca binaen Bostancı Mezarlığına yeni ilave edilen mezarlık alanlarının parselasyonunu tamamlayarak defin işlemlerine başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yıkama ve kefenleme hizmetlerinin yanı sıra cenaze nakil işlemlerini de ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. 2019 yılı içinde il dışına 590 cenaze nakli gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, nakillerin 500’ünü karayolu, 90’ını ise havayolu ile defin merkezlerine ulaştırdı.

BİR TELEFONLA HALKIMIZIN EMRİNDEYİZ 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon halkına her alanda olduğu gibi cenaze hizmetleri alanında da en iyi hizmeti sunabilmenin gayretinde olduklarını kaydetti. Vatandaşların en acı günlerinde bir telefonla yanlarına koştuklarını belirten Zorluoğlu, “Halkımız, cenaze hizmetlerimizden yararlanmak için günün her saatinde Alo 188 Cenaze Hizmetleri Çağrı Merkezini ve 0530 238 88 02 nolu Alo Cenaze Hattı’nı arayarak tüm bu hizmetlerimizden yararlanabilirler. Halkımıza bir telefon kadar yakınız, bir telefon ile hizmetlerindeyiz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber