ÇOCUKLAR EĞLENDİ, AVRASYA ŞENLENDİ

MİNİKLERE GDO’LU ÜRÜNLERİN ZARARLARI TİYATRO GÖSTERİSİ İLE ANLATILDI

Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünde dönem içinde ortaya koyulan ürünler 4 gün boyunca sergilendi. Hafta boyunca üniversiteyi binden fazla ana okulu ve kreş öğrencisi ziyaret etti. Peki bir hafta içinde neler yapıldı.

*OYUNCAKLAR HASTANELERDEKİ HASTA ÇOCUKLARA HEDİYE EDİLDİ

13 Mayıs 2019 Pazartesi günü Öğr. Gör. Kader Aksoy’un Çocuk Hakları ve Katılımı dersinde öğrencilerin yapmış olduğu afişler “Çocuk Hakları” ve Dr. Öğr. Üyesi Sadiye Usta’nın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları dersi kapsamında “Terapötik Oyun” sergileriyle başladı. Hastalık ve hastaneye yatmanın yol açtığı travmayı azaltmak, tedavi ve girişimlere ilişkin duygularını, yanlış anlamalarını değerlendirmek ve bu stresle baş etme yöntemlerini geliştirmek maksadıyla “terapötik oyun” oynanır. Avrasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi öğrencilerine terapötik oyun anlatılarak oluşturulan bebek ve diğer oyuncaklar Numune Hastanesi ve Tıp Fakültesi Çocuk Servisinde yatan hastalara hediye edilmiştir.

*ÇEKİRDEKSİZ DOMATES GÖSTERİSİ MİNİKLERİ COŞTURDU

Öğr. Gör. Aytaç Dileğin Oyun dersinde hazırlanan oyuncaklar için 14 Mayıs 2019’da “Oyuncak Sergisi”, Çocuk Edebiyatı dersinde hikaye anlatım tekniklerine yönenlik hazırlanan ürünler için 15 Mayıs 2019’da “ Hikaye Anlatma Sergisi”, 16 Mayıs 2019’da “Sanat ve Yaratıcılık” sergisi ve aynı gün Yaratıcı Drama dersinde hazırlanan “Çekirdeksiz Domates” gösterisi yapıldı.

*MİNİKLERE GDO’LU ÜRÜNLERİN ZARARLARI TİYATRO GÖSTERİSİ İLE ANLATILADI

Avrasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Aytaç Dilek, ‘’Çekirdeksiz Domates gösterimize gelen anaokul ve ilkokul çocuklarına GDO’lu ürünlerin neden zararlı olduğunu bir gösteriyle anlatmaya çalıştık. Çocuklarla birlikte eğlenceli ve unutulmaz bir gün yaşadık. Öğrencilerimizin hazırladıkları sergiyi her yıl kampüsümüzde sergiliyoruz. Ancak bu yıl ürünlerimizi çocukların ziyaret etmesi ve onların yorumları bizim için daha bir heyecan yarattı. Çocuk Gelişimi Bölümü ve Programı olarak teorik anlamda edindiğimiz

bilgileri uygulamalara dökerek yaratıcılığımızı ve becerilerimizi geliştirme konusunda yaptığımız çalışmaları sergilemenin ayrı bir gururunu yaşıyoruz. 2018-2019 akademik yılında gerçekleştirdiğimiz projelerle yolumuza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Yaptığımız her projede birinci önceliğimiz çocuğun yüksek yararı düşüncesinden hareketle sergilerimizle gösterimizi yapmanın yanında çocukların beğenilerinin bizlerde oluşturduğu gurur ve heyecanla yolumuza devam edeceğiz. Bu planladığımız son iki etkinliğimizin bir tanesi 21 Mayısta Maçka Anaokulunda gerçekleştireceğiz. Son etkinliğimiz ise 23 Mayıs 2019 tarihinde “Çocuk Gelişimi Okul Yaşında” konferansıyla aslında bu yılki ve bundan önceki projelerimizin anlatımını ve değerlendirmesini yapacağız. Çocuk Gelişimi bölümü olarak 23 Mayısta yapacağımız etkinliğe çocukla çalışan ve yaptığımız projeleri merak eden herkesi bekliyoruz. Umut var ve hep olacak’’cümleleri ile özetledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber