banner240
banner237
banner238

Demokrasi ve milli irade dışında hiçbir güve boyun eğmedik, eğmeyeceğiz”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan TESOB Başkanı Metin Kara, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve beraberliğini, milletimizin serbest iradesi ile seçilmiş Cumhuriyet hükümetimizi ve demokratik rejimimizi açıkça tehdit eden, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe ve devletimizi işgal girişimini, bir kez daha kınıyoruz” ifadesini kullandı. Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkârlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir. Hiçbir zaman Cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkânı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz; ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır. 15 Temmuz 2016'da yüce milletimize ve devletimize acımasızca saldıran kirli eller kırılmış ve tüm dünyaya milli iradeye sahip çıkma azim ve kararlılığımız gösterilmiştir.”


TESOB Başkanı Kara, “Özgürlüğe âşık olan bu millet hiçbir zaman boyunduruk altında kalmadı, bundan sonra da kalmayacak. Vatanının bir milimetrekaresini bile asla vermeyecek. Bu vesileyle, istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; bu vatanın güvenliğini sağlamak ve geleceğini kurtarmak için kanlarını döken aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber