banner240
banner237
banner238

Diyarbakırlı yönetmenden 'Kısa Film ve Belgesel Yarışması'nda 2'incilik

Diyarbakırlı olan ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıfı okuyan genç yönetmen ve gazeteci Devrim Aktürk, Şanlıurfa'da çektiği Hat Sanatı Belgeseli'yle, GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Amatör Kısa Film ve Belgesel Yarışması'nda 2'inci oldu. Geçtiğimiz yıl aynı yarışmada birinci olan Aktürk, Güneydoğu'da bir sinema heyecanının olduğunu ve bunu da imkanları dahilinde vereceği eğitimlerle gençlere de aşılamak istediğini söyledi.

Abdulkadir Kuşkıran'ın konuk olarak, Feyzi Kalkan'ın ise fon müziği sanatçısı olarak katıldığı belgeselin konusu ise Hat Sanatının tarihsel gelişimi ve Şanlıurfa'daki değeri oldu.

Tematik açıdan bakıldığında Kısa Film ve Belgesel Yarışması'nda 6 göç ve entegrasyon, 7 kültürel miras, 3 çevre ve iklim değişikliği ve 1 adet de bilim, iletişim ve teknoloji alanında olduğu belirlendi.
Yarışmaya başvuran filmleri ve dolayısıyla gençleri, “sanatsal, konu seçimi ve konuyu ele alış biçimi” yanında  “iller bazında”, “tematik dağılım” ve “kısa film / belgesel” olma durumları da dikkate alınarak ilk 3 sıraya şu filmler girdi:
1.    Koçerlik (Mardin, Kısa Belgesel, Türkiyeli),
2.    Hat Sanatı (Şanlıurfa, Kısa Belgesel, Türkiyeli),
3.    Ben sen (Gaziantep, Kurmaca Kısa Film, Suriyeli) (Haber Merkezi) .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber