Erzurum’da düzenlenen Türk Oyunları Programı sona erdi

Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi'nce organize edilen, kentteki vatandaşların büyük ilgisini çeken ve şuana kadar 5’incisi düzenlenen Geleneksel Türk Oyunları renkli görüntülere sahne oldu. Organizasyon kapsamında güreşçiler ve atlı spor kulüpleri yarışırken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi ise vatandaşlara gösteri düzenledi. Programa Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da katılım sağladı. Programın son gününde ise, bu tarz etkinliklerin 81 ilin tamamında yaşatılması gerekildiği vurgulandı. 

TÜRKİYE’DE BU KADAR FİFA STANDARTLARINA SAHİP BİR KENT OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”
Erzurum’un tam bir spor kenti olduğunu söyleyen Erzurum Valisi Okay Memiş, "İki bin rakımda kurulan Yüksek İrtifa Kamp Merkezlerinin bulunmasıyla, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinin birisi konumunda bulunmasıyla, geleneksel oyunlarıyla da büyük bir farkındalık oluşturuyor. Türkiye'de başka bir ilde bu kadar FİFA standartlarına sahip bir kent olduğunu düşünmüyorum, geleneksel oyunların organize edildiği bir başka il az bulunuyor, organize edilen bu şenliğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

“TÜRKİYE’MİZE ÖRNEK OLSUN”
Program kapsamında oluşturulan otak ve çadırları ziyaret eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, “Vatandaşlarımız pandemi döneminden çok sıkıldılar. Artık pandemiyi yavaş yavaş atlatalım dedik. Pandemi kurallarına hep birlikte uyacağız ki, bu salgın hastalığı hep beraber atlatalım. Amacımız insanlarımızı kaynaştırmak, bir araya getirmektir. Türkiye’mize örnek olsun. Bu etkinliklerimiz Erzurum’la sınırlı kalmasın. 81 ilimizin 81’inde de yaşatalım.” diye konuştu.

“AVRUPA’DA VE DÜNYADA MADALYASI OLAN ÇOCUKLARIMIZ BURADA”
Yağlı güreşin hem kent, hem de ülke için önemli bir ata sporu olduğunu aktaran yağlı güreş antrenörü Adem Akbulut, “Bugünkü etkinliğe yağlı güreş ekibi olarak katılım sağladık. Çocuklarımız heyecanlı. Çünkü iki yıl boyunca pandemi dolayısıyla güreş tutamadılar. Daha yeni çimene çıkıp güreş tutmaya başladılar. Gelecek zamanlarda da bu tarz etkinliklerimizin yapılıp devam etmesini istiyoruz. Burada bulunan miniklerimiz arasında Türkiye şampiyonu olan çocuklarımız var. Avrupa ve dünyada madalyası olan çocuklarımız burada. Onların ilerisi için Avrupa şampiyonasını heyecanla ve dört gözle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR”   
Erzurum’da 90 ülkeden 4 bin uluslararası öğrencinin eğitim aldığını belirten Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun (UDEF) Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ertan Aksakal, “Biz de grubumuza ayrılan çadırla beraber bugünkü etkinlikte yer aldık. Ayrıca bugün 300 vatandaşımıza Afgan, diğer tabirle Özbek Pilavını takdim ettik. Çadırımıza büyük bir katılım var. Çadırımızda Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Afganistan, Suriye ve Kazakistan’dan öğrenci arkadaşlarımız var. Şehrimizde uluslararası öğrenci sayısı artıyor. Bu artış ülkemizin ekonomisine de güzel bir yansıma sağlıyor. Bizim Erzurum mezunu arkadaşlardan kentimize ve ülkemize hem çok güzel, hem de önemli şekilde katkı sağlayan gençlerimiz var. Bunlardan bir Bangladeş öğrencimiz Şubat ayından Ekim’e kadar kentimizde kurmuş olduğumuz şirketiyle beraber sağladığı ihracat 1 milyon Dolar’ı geçti. Pandemiyle beraber Çin’den tedarik edilen malzemeler, şu anda ülkemizden alıyorlar.” dedi.

HABER : DEVRİM AKTÜRK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber