Genç, Giresun Belediyesi’ni ziyaret etti

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ile Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet’i ziyaret etti.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ile makamında görüşen Başkan Genç, yerel yönetimlerin tecrübe ve birikimlerini paylaşmasının idari anlamda verimliliği artıracağını dile getirdi.

“GELECEĞİ ÇOK PARLAK”

Aytekin Şenlikoğlu’ndan Giresun Belediyesi’nin yürüttüğü proje ve hizmetlerle ilgili bilgi alan Başkan Genç, bölge illerinin bazı alanlarda birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Genç, “Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Ordu bölge olarak bir bütün düşünüldüğünde birlikte daha güçlü olur. Bu anlamda Trabzon’a gelen bir yatırımın diğer bölge illerine, Giresun’a yapılan bir yatırımın da diğer komşu illere çok ciddi katkı sağlayacağını bilmeliyiz. Bizim bölge olarak büyük düşünmemiz gerekiyor. Giresun son yıllarda yapılan atılımlarla bölgede adından söz ettiren bir kentimiz. Gerek doğal güzellikleri, gerekse tarihi ve yöresel değerleriyle geleceğinin çok parlak olacağını düşünüyorum. Doğa turizminde önü çok açık… Bu konuda zengin bir potansiyele sahip. Bu anlamda birkaç yıl önce hizmete açılan Orgi Havalimanı’nın bu potansiyeli iyi bir noktaya taşıyacağını düşünüyorum. Diğer yandan özellikle fındık tarımında da bir marka… Giresun fındığının kalitesi endüstriyel anlamda dünyada çok iyi bir konuma sahip. Yurtdışına fındık ihracatında Giresun en büyük paya sahip.” dedi.

“SORUN ÇÖZMEYE ODAKLI İŞBİRLİĞİ”

Yerel yönetimler arasında işbirliği ve koordinasyonun önemine değinen Başkan Genç, “Giresun Belediye Başkanımız geçmiş yıllarda belediyemizi ziyaret etmişti. Biz de iade-i ziyarette bulunmak istedik. Yapılan işleri bizzat yerinde görmek istedik. Karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunduk. Sayın Başkanımızla çok sıcak ve samimi bir ilişkimiz mevcut. Belediyelerimiz arasındaki ilişki ve koordinasyonu çok önemsiyorum. Tecrübe ve bilgi birikimlerinin paylaşılmasının verimliliği çok daha üst seviyelere çıkaracağına

inanıyorum. Bundan dolayı çok sayıda belediyemizle kardeşlik ilişkisi kurduk. Bunu da hiçbir zaman kağıt üstünde bir ilişki olarak düşünmedik. İnteraktif, sorun çözmeye odaklı, etkileşimli bir seviyeye taşıdık. Karşılıklı ziyaret, festivaller ve proje ortaklıklarıyla işbirliğimizi pekiştirdik. Bu da hem idari hem de fiili olarak bize pek çok değer kattı.” diye konuştu.

“SAYISIZ FAYDALARINI GÖRDÜK”

Ziyaretlerinden dolayı Başkan Genç’e teşekkürlerini ileten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise, “Ortahisar Belediyesi’ni yakından takip ediyorum. Trabzon ziyaretlerimizde yapılan proje ve hizmetleri bizzat yerinde gördük. Çok başarılı işlere imza attılar. Belediye Başkanımızı bu anlamda çok başarılı buluyorum. Bu tür ziyaretlerle karşılıklı olarak tecrübe ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Bunun sayısız faydalarını gördük. İnşallah, bundan sonra da Ortahisar Belediyesi ile olan güçlü ilişkilerimizi daha da artırarak sürdüreceğiz. Başkanımıza ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

“FUTBOLUN İKİ GÜÇLÜ TEMSİLCİSİ”

Başkan Genç, Giresunspor’u ziyaretinde TFF 1. Ligi’nden Süper Lig’e çıkan Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet’e, futbolculara ve antrenörlere tebriklerini iletti. Genç, “Giresunspor, Trabzonspor kardeşliği önemli. Hatta bölgedeki tüm takımlarımızın birlik ve beraberliği çok değerli. Bu hususta bize ne düşüyorsa elimizden geleni yaparız. Ben bu sene Giresunspor’un maçlarını hepsini televizyondan takip ettim. En az Giresunspor’un taraftarları kadar ben de heyecanlandım. Bir ara üst üste iki maç yenilince eyvah dedim. Hemen başkanlarımızı aradım. Giresunspor’un daha derli toplu olması gerektiğini ifade ettim. Giresunsporumuz nihayetinde 1. Lig'de son hafta maçında Tuzlaspor'u deplasmanda 2-1 yendi. Ve bu galibiyetle Giresunsporumuz, 44 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e adını yazdırdı. Bir kez daha Giresunspor’umuza, futbolcularımıza, antrenörlerimize ve Sayın Başkanımız Hakan Karahamet’e tebriklerimi iletiyorum. Umarım, bölgenin güçlü ekibi Trabzonsporumuzla Süper Lig’de başarılara imza atarlar. Karadeniz futbolunun iki güçlü temsilcisi Trabzonspor ve Giresunspor’un Süper Lig’de şampiyonluklara, başarılara imza atması hepimizin ortak arzusu.” ifadelerini kullandı.

“GENÇ, GİRESUNSPOR’A ÇOK CİDDİ DESTEK VERDİ”

Giresunspor kulübü başkanı Hakan Karaahmet ise Karadeniz bölgesindeki tüm futbol takımlarının bir araya gelerek Karadeniz Futbol Takımları Kulüpler Birliği’ni kurması gerektiğine vurgu yaptı. Karaahmet, sözlerini şöyle sürdürdü:“Ortahisar Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Trabzonspor şampiyonluk mücadelesi verirken, başkanımız sosyal medya hesaplarından bize çok ciddi destek verdi. Kendilerini arkamızda bir güç olarak görüyoruz. Hatta futbolcularımıza görüyorsunuz Trabzon’dan bile böyle bir beklenti var ona göre mücadele etmeniz lazım dedim.”

FANATİK TRABZONSPORLUNUN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Başkan Genç, 1996 sezonunda Trabzonspor’un son dakikada yediği golle şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptırdığı maçtan sonra üzüntüsünden kalp krizi geçirerek vefat eden Mehmet Dalman’ın Görele ilçesindeki kabrini ziyaret ederek dua etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber